Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat marți funcționarea unui nou jucător pe piața RCA: Easy Insurance. Firma face parte din divizia de investiții D Craig Holding, controlată de Sacha Dragic, patronul Superbet, și soția acestuia Augusta Dragic.

Accident autoFoto: Tommaso79 / Dreamstime.com

ASF a anunțat marți că a aprobat cererea de acordare a autorizației de funcționare ca societate de asigurare societății Eazy Asigurări, a acționarilor semnificativi și a persoanelor desemnate în conducerea acesteia, precum și de acordare a autorizației de practicare asigurare RCA.

Potrivit informațiilor HotNews.ro, președinte al Consiliului de Administrație a fost avizat Theodor Alexandrescu, fostul director general al fostului AIG Life (ulterior Alico, iar în prezent Metropolitan Life), iar director executiv a fost avizat Dan Filip, fost director financiar în NN România și ulterior NN Olanda.

Ce asigurări va vinde și care e capitalul social al noului asigurător

La solicitarea HotNews.ro, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a precizat că acționarul semnificativ al Eazy Asigurări este societatea D Craig Holding, care, la rândul său, are ca acționari semnificativi pe Sacha Dragic și Augusta Dragic.

  • „În ședința de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat pentru funcția de președinte al Consiliului de Administrație al societății mai sus amintite pe Alexandrescu Theodor.
  • De asemenea, pentru poziția de director executiv și membru al Consiliului de Adiministrație a fost autorizat Dan Filip.
  • Societatea Eazy Asigurări a fost autorizată să practice cele mai importante linii de asigurări generale, inclusiv CASCO, asigurări de locuință sau asigurări de sănătate. Așa cum ASF a anunțat și in comunicatul de presă, Consiliul Autorității a acordat și autorizația de practicare asigurare RCA.
  • Capitalul social vărsat de acționari se ridică, în acest moment, la aproximativ 35,5 milioane de lei.”, au declarat pentru HotNews.ro oficialii ASF.

Pe contul de LinkedIn al noului jucător Easy Insurance se spune că „principalul diferențiator evoluează în jurul tehnologiei”.

  • „Prin utilizarea unor analize avansate de date și a unor algoritmi de învățare automată, Eazy Asigurări va crea polițe de asigurare personalizate pentru clienți, pe baza nevoilor și riscurilor individuale ale acestora. Acest lucru le va permite clienților să economisească bani și să plătească doar pentru acoperirea de care au nevoie cu adevărat.”, se arată pe pagina companiei.

După retragerea licenței Euroins, la 31 martie 2023, pe piața asigurărilor își desfășurau activitatea șase asigurători autorizați de ASF pentru activități de asigurare RCA, respectiv: Allianz-Ţiriac, Asirom VIG, Generali, Grawe, Groupama și Omniasig VIG.

Pe piața RCA din România își mai desfășoară activitatea în baza dreptului de stabilire două sucursale: Axeria IARD și Hellas Direct.

Sursa foto: Dreamstime.com