S-a reglementat modul cum se vor colecta banii in sistemul pensiilor private obligatorii
Conform normei, contributia la fondul de pensii este parte din contributia individuala datorata de asigurat la sistemul public de pensii si se vireaza de catre platitor in aceleasi conditii si la aceleasi termene cu cele stabilite pentru contributia de asigurari sociale.
"Din momentul inceperii activitatii de colectare, cota de contributie la fondul de pensii este de 2% din baza de calcul – veniturile brute lunare. in termen de 8 ani de la inceperea activitatii de colectare, cota de contributie la fondul de pensii se majoreaza la 6%, cu o crestere de 0,5 puncte procentuale pe an, incepand cu data de 1 ianuarie a fiecarui an', se arata in comunicatul CSSPP.
Actul reglementeaza modalitatile de colectare a contributiilor individuale ale participantilor la fondurile de pensii administrate privat, precum si procedurile de prelucrare a declaratiilor, calcul, evidenta si virare a contributiilor individuale catre fondurile de pensii din sistemul Pilonului II.
In acelasi timp, sunt stabilite si modalitatile si procedurile de transmitere a informatiilor legale intre entitatile implicate in procesul de colectare si virare la fondurile de pensii.
Potrivit autoritatii de supraveghere, aspectele de regim sanctionator pentru colectarea si declararea contributiilor in sistem intra sub incidenta Legii pensiilor publice.
Norma va fi transmisa spre publicare in Monitorul Oficial si va fi disponibila si pe site-ul propriu (www.csspp.ro), la rubrica: Legislatie, la data publicarii ei.

Criza din Coaliție, săptămâna a doua: Liberalii strâng rândurile în jurul lui Cîțu. Rareș Bogdan: Sunt convins că Iohannis e mâhnit / USR-PLUS cere răgaz pentru discuții până spre seară
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani