Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a retras autorizatia de agent de marketing al fondurilor de pensii administrate privat a OTP Broker de Pensii Private, in urma deciziei companiei de a se retrage din piata de brokeraj de pensii private, a anuntat miercuri comisia. Tot in aceasta luna, un administrator de fond de pensii private, respectiv Marfin Fond de Pensii, a cerut arbitrului pilonului II de pensii retragerea autorizatiei de functionare pe aceasta piata.

OTP Broker de Pensii Private a solicitat Comisiei de supraveghere a acestei piete avizarea prealabila a modificarii structurii actionariatului, a schimbarii obiectului de activitate al societatii si a schimbarii denumirii societatii, precum si retragerea autorizatiei societatii si radierea din registrul CSSPP.

Drept urmare, CSSPP a dispus radierea societatii OTP Broker de Pensii Private din registrul CSSPP, sectiunea Persoane Juridice - Brokeri de Pensii Private, fiind indeplinite conditiile legale de avizare a solicitarilor formulate de catre companie.

OTP Broker de Pensii Private a incheiat relatiile contractuale pe care le avea atat cu agentii de marketing persoane fizice, cat si cu administratorul OTP Fond de Pensii, acesta fiind singurul cu care societatea a incheiat un contract de mandat.

Nu in ultimul rand, societatea a solicitat radierea din registrul CSSPP a tuturor agentilor de marketing avizati (2676 agenti), ca urmare a incetarii tuturor contractelor de mandat incheiate cu acestia, cerere indeplinita de catre arbitrul pilonului II de pensii.

Tot in aceasta luna, un administrator al unui fond de pensii private, respectiv Marfin Fond de Pensii, a cerut Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) sa i se retraga autorizatia de functionare pe piata pensiilor private obligatorii.