Val de retrageri pe piata pensiilor private obligatorii

Dupa Marfin, si Zepter Fond de Pensii se retrage de pe pilonul II

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 24 aprilie 2008, 14:03 Economie | Asigurari


Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a inceput procedura de retragere a autorizatiei de functionare pe piata pensiilor private obligatorii a Zepter Fond de Pensii, in urma solicitarii companiei, a anuntat joi autoritatea. Este pentru a doua oara in aceasta luna, cand administratorul unui fond de pensii decide sa paraseasca aceasta piata, dupa anuntul facut recent de catre Marfin Fond de Pensii.

Oficialii CSSPP au precizat ca procedura de retragere a autorizatiei aplicata in cazul Zepter Fond de Pensii este aplicabila oricarui administrator, inainte de inceperea colectarii contributiilor participantilor la fondurile de pensii administrate privat.

Zepter Fond de Pensii a atras la fondul administrat 1.649 de participanti. Compania este obligata acum sa informeze participantii fondului de pensii aflat in administrarea sa cu privire la modificarile survenite, la etapele procedurale şi la toate drepturile de care pot beneficia.

Conform procedurii, participantii vor fi repartizati de catre CSSPP, in mod egal, la celelalte fonduri de pensii administrate privat de pe piata. Ulterior repartizarii efectuate de catre CSSPP, participantii se pot transfera la oricare alt fond de pensii administrate privat de pe piata, fara plata unor penalitati, in termen de 90 de zile de la data repartizarii.

Anuntul de astazi nu este singular. Pe 11 aprilie, CSSPP comunica faptul ca un alt administrator de pe pilonul II, respectiv Marfin Fond de Pensii a solicitat retragerea de pe aceasta piata. Mai mult, miercuri, 23 aprilie, CSSPP a retras autorizatia de agent de marketing al fondurilor de pensii administrate privat a OTP Broker de Pensii Private, in urma deciziei companiei de a se retrage din piata de brokeraj de pensii private.

La sfarsitul procesului de repartizare aleatorie, numarul total de participanti pe fonduri de pensii administrate privat a depasit 4,15 milioane persoane. Dupa repartizarea aleatorie, Marfin Fond de Pensii s-a clasat pe ultimul loc cu 194 de participanti (0,004% cota de piata), fiind urmat de AG2R cu 1.127 de participanti (0,02%) si Zepter Fond de Pensii cu 1.649 de asigurati (0,03%).

Potrivit legislatiei in vigoare, fondurile de pensii private obligatorii trebuie sa aiba nu mai putin de 50.000 de participanti dupa primii trei ani de la functionare.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

670 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  CSSPP este un organism lenes (Joi, 24 aprilie 2008, 21:59)

  Popescu [anonim]

  Un organism care se misca f greu.Trebuia de o luna sa reinceapa aderarea la pensiile obligatorii pt.cei neeligibili in prima etapa.Iar tembelii nu fac inca nicio miscare.Explicatia ca nu s-a publicat respetivul act in Mo>Oficial este pentru prosti.Eventual pt.unii ca ei!
 • 0 (0 voturi)    
  o stire noua... (Joi, 1 mai 2008, 20:50)

  Popescu [anonim]

  Extras de pe www.csspp.ro
  ... asa sa stie lumea...

  Vineri, 25 aprilie a.c., a demarat procesul de aderare continuă în sistemul Pilonului II, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a modificărilor şi completărilor aduse normei privind aderarea şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii administrate privat.

  Aderarea continuă este procesul prin care persoanele eligibile devin participanţi la un fond de pensii administrat privat, din proprie iniţiativă, prin semnarea unui act individual de aderare sau prin repartizarea aleatorie de către CNPAS, ulterior procesului de aderare iniţială la fondurile de pensii administrate privat.

  Persoanele de până la 35 de ani la data luării în evidenţă de către CNPAS în sistemul asigurărilor sociale, în baza declaraţiei la sistemul public de pensii, precum şi persoanele care nu a împlinit vârsta de 45 de ani la data semnării actului individual de aderare şi care sunt asigurate la sistemul public de pensii, sunt eligibile pentru sistemul Pilonului II de pensii private.

  Lunar, administratorii trebuie să trimită un raport către CNPAS şi către CSSPP, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă. Raportul lunar conţine atât date de identificare ale persoanei care a semnat un act de aderare, cât şi informaţii despre fondul de pensii pentru care acea persoană a aderat, în sistemul Pilonului II.


  http://w4.csspp.ro/ro/index.php?option=com_content&task=view&id=502&Itemid=75


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by