BT Aegon Fond de Pensii isi majoreaza capitalul social cu patru milioane euro pentru sustinerea activitatii operationale, a anuntat marti compania. In functie de criteriile proprii de evaluare, BT Aegon este interesata de achizitionarea unor afaceri din zona pensiilor obligatorii, spun oficialii administratorului. BT Aegon Fond de Pensii este un joint-venture intre Banca Transilvania si asiguratorul Aegon, ocupand in prezent locul sapte in randul celor 14 administratori de fonduri de pensii administrate privat din Romania cu o cota de piata de circa 3,15% si peste 131.000 participanti la fondul administrat.

Prin aceasta majorare de capital, administratorul urmareste pentru acest an consolidarea pozitiei pe piata prin atragerea de noi specialisti, implementarea unor noi programe informatice sau lansarea propriului call center. In acelasi timp, BT Aegon tinteste si dezvoltarea retelei de distributie in sucursale si locatii ale Bancii Transilvania precum si achizitii pe pilonul II de pensii.

"Doresc sa mentionez ca suntem interesati de achizitionarea unor afaceri din zona pensiilor obligatorii, bineinteles in masura in care ele corespund criteriilor noastre de evaluare”, a declarat Marius Ratiu, director general BT Aegon.

Ratiu este noul director general al companiei, inlocuind-o pe Silvia Sarb, care a preluat conducerea unui nou proiect al corporatiei olandeze in Romania, respectiv Aegon Asigurari de Viata.

Mai multe companii de pe pilonul II vor sa fuzioneze sau sa cumpere alti jucatori

Pana la inceperea etapei de colectare a contributiilor participantilor, patru companii de administrare din sistemul pilonului II au hotarat retragerea de pe piata, respectiv Marfin, Zepter, MKB Romexterra si AG2R, numarul participantilor la aceste fonduri (4.854) reprezintand 0,1% din numarul total de 4.156.316 de aderenti la sistemul Pilonului II.

Potrivit NewsIn, care citeaza surse din piata, Interamerican Fond de Pensii si Prima Pensie vor sa fuzioneze. In acelasi timp, alti trei administratori, respectiv AIG, Omniasig si BCR au anuntat oficial ca sunt dispuse sa fuzioneze sau sa cumpere un alt fond mai mic.

Potrivit legii, un fond de pensii trebuie sa aiba cel putin 50.000 de participanti dupa primii trei ani de la data constituirii ca sa ramana pe piata.