Asiguratorul francez Groupama a finalizat preluarea societatii Asiban, dupa obtinerea tuturor aprobarilor necesare, valoarea tranzactiei fiind de 350 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al companiei. In urma acestei tranzactii, Groupama se pozitioneaza pe locul al treilea pe piata de asigurari din Romania, conform rezultatelor din 2007.

“Aceasta tranzactie se inscrie in strategia noastra de dezvoltare in Europa Centrala si de Est, iar Romania va juca un rol important in acest sens, tinand cont de populatia tarii, de rapiditatea cresterii economice si de nivelul foarte scazut de dezvoltare actuala a pietei asigurarilor”, a declarat Jean-François Lemoux, director general al Groupama International.

Acesta a mai spus ca in perioada urmatoare, grupul francez se va concentra pe investitii in vederea consolidarii companiilor detinute pe piata romaneasca, prin comunicarea noului brand ce va fi lansat in aceasta toamna, fiind urmata de lansarea de noi produse, imbunatatirea sistemelor informatice si investitii in capitalul uman.

In luna aprilie, Groupama a anuntat incheierea contractului de preluare integrala a Asiban, detinuta anterior in mod egal de BCR, BRD-Societe Generale, CEC si Banca Transilvania.

Groupama International face parte din grupul francez Groupama, prezent pe piata romaneasca a asigurarilor, atat in sectorul asigurarilor de viata cat si in cel al asigurarilor generale. Grupul activeaza in Romania prin intermediul BT Asigurari Transilvania si OTP Garancia Asigurari (societate recent achizitionata, care va face parte din grup numai dupa obtinerea aprobarii de la autoritatile de reglementare relevante).

La randul sau, Asiban, este prezenta pe piata nationala de asigurari generale, precum si pe cea de asigurari de viata. Prin aceasta tranzactie, Groupama ar deveni al treilea mare jucator pe piata asigurarilor din Romania, dupa VIG si Allianz, cu o cota de piata de peste 12%.