Afacerile de asigurari si pensii ale Aviva in regiune au sporit cu 173% in primul semestru, la 509 milioane de lire sterline (644 milioane de euro), sustinute mai ales de reforma pensiilor private din Romania, unde grupul se asteapta sa-si depaseasca tinta in al treilea trimestru, potrivit datelor grupului Aviva, citate de NewsIn. In primele sase luni, veniturile Aviva din activitatile de asigurari si pensii pe piata romaneasca au fost de circa 255 milioane de lire sterline. In prima jumatate a acestui an, grupul Aviva a inregistrat pierderi nete de 81 milioane de lire sterline, fata de un profit de 890 milioane de lire in perioada similara din 2007.

La sfarsitul lui iunie, directorul executiv al Aviva Fond de Pensii, Eugen Voicu, declarase pentru NewsIn ca Aviva va lansa, cel mai probabil in trimestrul al treilea din acest an, un nou fond de pensii facultative, cu un grad de risc mai ridicat, destinat persoanelor in varsta de cel mult 40 de ani.

Pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) din Romania, Aviva este al cincilea jucator, cu o cota de piata de 6,4%. Grupul este prezent in Romania prin Aviva Asigurari de Viata, care activeaza si pe piata pensiilor private facultative (pilon III), administrand fondul Pensia Mea. Pe piata pensiilor obligatorii, grupul este prezent prin Aviva Fond de Pensii, care gestioneaza fondul de pensii obligatorii (pilon II) Pensia Viva.