ING Fond de Pensii are clientii cel mai bine platiti de pe piata pensiilor obligatorii, cu un venit lunar mediu de 467 de euro si o contributie medie incasata de fond de 10,15 euro/client, dupa a patra etapa de incasare a contributiilor de la Casa de Pensii, si este urmat de fondurile care au vandut pensii prin intermediul bancilor, arata datele CNPAS, citate de NewsIn. Pe locul secund se afla AIG Fond de Pensii, cu un salariu mediu pe asigurat de 460 euro pe luna si o contributie medie incasata de fond de 9,95 euro.

Participantii celor 14 fonduri de pensii obligatorii (pilon II) au un venit mediu de 414 euro pe luna, in timp ce valoarea medie incasata lunar de acestea se ridica la 9,01 euro, mai arata statisticile Casei Nationale de Pensii (CNPAS).

"AIG a atras participanti cu un venit peste medie sau cu mult peste medie, deoarece vanzarile au fost facute prin intermediul bancilor", declarase pentru NewsIn directorul general al companiei, Mihai Coca Cozma, inainte de prima etapa de virare a contributiilor.

Urmatoarele pozitii sunt ocupate de fonduri care au in spate patru banci - Bancpost, BRD Societe Generale (BRD), Banca Comerciala Romana (BCR) si OTP. Bancpost s-a clasat pe locul trei dupa acest criteriu, cu un salariu mediu lunar de 444 euro si o valoare medie pe asigurat de 9,57 euro.

BRD este pe pozitia a patra in acest clasament, cu un salariu mediu pe client de 432 euro, in timp ce BCR are clienti cu salarii medii de 419 euro, iar participantii OTP au venituri medii de 409 euro. La polul opus se situeaza participantii la fondul Prima Pensie, care au un salariu mediu de doar 318 euro, Omniasig (329 euro) si Interamerican (336 euro).