Generali Asigurari si BNP Paribas au lansat miercuri o polita de asigurari de viata cu componenta investitionala, a anuntat asiguratorul. In cadrul politei, denumite Generali Euro Garant15, investitiile vor fi facute in euro, pentru o perioada fixa de 15 ani, plasamentele urmand a se face in eurobonduri, actiuni pe pietele europene, americane, japoneze, piata materiilor prime si piete emergente. In primul semestru al acestui an, Generali a inregistrat venituri de circa sase milioane euro din astfel de polite, in crestere cu 258% fata de perioada similara a anului trecut.

„Generali EURO Garant15 se adreseaza persoanelor cu venituri peste medie, care au deja asigurari de viata si constientizeaza beneficiile specifice unit-linked. Produsele structurate reprezinta combinatia optima intre siguranta si risc, imbinand instrumentele financiare clasice cu cele derivate”, a declarat Ovidiu Racoveanu, Sef Serviciu Asigurari de Viata Generali Asigurari.

Plata primelor se poate realiza esalonat, la o frecventa trimestriala (minim 1.000 euro/an), semestriala (minim 800 euro/an) sau anuala (minim 400 euro/an). La maturitatea politei, beneficiul va consta in suma primelor platite, care este garantata, la care se adauga cresterea indicelui BNP Paribas (NF5 Social Europe Excess Return Index - BNPIN5SE) din perioada de 15 ani. Varsta asiguratului trebuie sa fie cuprinsa intre 16 si 60 de ani. Anual, fiecare asigurat are posibilitatea de a face depozite in contul investitiei sale. Valoarea anuala a primelor se indexeaza, incepand din al doilea an, cu 3% din valoarea primei platite in primul an de investitie.

Polita are si o componenta de protectie. Astfel, in cazul decesului asiguratului, beneficiarii pot decide intre cele doua optiuni oferite de produs, respectiv de a primi beneficiul la deces (suma asigurata plus valoarea contului) sau de a continua investitia. Cea de-a doua optiune oferita de produs permite unui membru al familiei sau unui beneficiar desemnat preluarea platii primelor de asigurare, realizandu-se astfel incasarea beneficiului la maturitatea contractului.

Din portofoliul Generali Asigurari de produse unit-linked mai fac parte GENerali Investment Unit Solution, lansat in septembrie 2006 (Confident, Armonie si Activ) si EasyGENIUS, lansat in martie 2008.

In prima jumatate a acestui an, Generali Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 212,2 milioane lei, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut si un profit de 15,9 milioane lei.

Generali Asigurari este parte a grupului international Generali, avand o retea teritoriala de 84 de agentii. Grupul Generali are 344 de companii consolidate, dintre care 126 de holdinguri financiare si 113 societati de asigurare, peste 54 milioane de clienti in intreaga lume si 66.000 de angajati.

BNP Paribas este a treia banca din lume dupa activele totale administrate, cu activitate pe sase continente si birouri in 85 de tari. Banca are peste 145.000 de angajati in toata lumea, peste 20 milioane de clienti persoane fizice si peste 14.000 de clienti persoane juridice.