Compania Allianz-Tiriac Pensii Private administra la sfarsitul lunii septembrie active nete in valoare totala de peste 35 de milioane de euro in cele trei fonduri de pensii private, iar oficialii companiei sustin ca rezultatul va permite atingerea tintei de active nete administrate de 60 milioane euro, pana la sfarsitul acestui an. Pe piata pensiilor private obligatorii, fondul administrat de Allianz avea la sfarsitul lunii trecute peste 968.000 participanti (cu contributii platite), valoarea activelor administrate depasind 31,2 milioane euro.

„Rezultatele noastre pe primele noua luni sunt potrivit asteptarilor: administram peste 35 de milioane de euro, ne-am indeplinit business plan-ul si suntem in grafic pentru atingerea obiectivului anual, de 60 de milioane de euro in active administate", a declarat domnul Crinu Andanut, director general al Allianz-Tiriac Pensii Private.

In afara de fondul de pensii private obligatorii, AZT Viitorul Tau, compania detine in Romania doua fonduri de pensii private facultative (AZT Moderato si AZT Vivace).

La sfarsitul lunii septembrie, fondul AZT Moderato avea 20.862 de participanti, in crestere cu circa 56% fata de cei 13.401 participanti de la sfarsitul anului 2007, iar valoarea activelor a ajuns la 2,7 milioane euro, de 3,8 ori mai mare decat la sfarsitul anului trecut.

Dupa primele noua luni din acest an, fondul AZT Vivace avea 15.993 participanti cu 44% mai mult decat numarul inregistrat la sfarsitul anului trecut, iar valoarea activelor nete a ajuns la circa 1,6 milioane euro, de 4,8 ori mai mult decat la finele lui 2007.