Astra-Uniqa estimeaza prime brute subscrise de aproximativ 170 milioane euro si realizarea unui profit brut de circa 1-1,5 milioane euro in acest an, in timp ce nivelul daunelor este asteptat sa atinga in jur de 100 milione euro, a anuntat miercuri, Radu Mustatea, presedinte directorat Astra. Asiguratorul a lansat o polita de asigurare voluntara de sanatate care se adreseaza companiilor pentru angajatii acestora, care ofera pachete de servicii medicale la tarife lunare de la 10 euro pe angajat (in tara) pana la 150 euro pe angajat (pentru seviciile oferite in strainatate).

In primele opt luni ale acestui an, Astra-Uniqa a inregistrat prime brute subscrise totale (viata si generale) in valoare de peste 405,5 milioane lei, in crestere cu 59,53% fata de perioada similara din 2007, primele brute subscrise pe segmentul de asigurari generale reprezentand peste 401,1 milioane lei. Valoarea daunelor platite de companie in luna august a acestui an a depasit 178,4 milioane lei, in crestere cu 70,58% fata de luna similara a anului trecut.

"Pentru acest an, credem ca trendul de crestere accelerata a daunelor va continua si ne asteptam ca valoarea acestora sa atinga circa 100 milioane euro, la sfarsitul acestui an. De asemenea, estimam ca vom inregistra prime brute subscrise totale de aproximativ 170 milioane euro si un profit brut de circa 1-1,5 milioane euro in acest an", a declarat Radu Mustatea, presedinte directorat Astra.

3.000 de asigurati anual in cel mai rau caz pentru aceasta polita

Asiguratorul a lansat miercuri o noua linie de business, respectiv o polita de asigurare voluntara de sanatate valabila pe teritoriul tarii, cu posibilitatea extinderii in strainatate. Produsul, numit Astramedica, cuprinde trei planuri de asigurare la care se pot adauga clauze suplimentare.

Asigurarea de baza ofera ca servicii un call-center medical permanent, analize de laborator, EKG, ambulanta (optional), consultatii de medicina generala si de specialitate de patru ori pe an de asigurare, precum si un examen medical preventiv (evaluare generala, psihosomatica, a stilului de viata si a factorilor potentiali de risc). In functie de planul ales si de posibilitatile bugetare ale companiei, aceste servicii sunt extinse. Serviciile medicale sunt realizate prin parteneriate cu peste 100 de furnizori cu acoperire nationala (cele mai multe spitale sunt de stat).

"Preturile lunare pleaca de la 10-30 euro pe angajat la planul de baza, pana la 35-50 euro pe angajat pentru cel mai extins pachetul de servicii Business, in tara. In strainatate pachetul lunar va costa intre 100-150 euro pe angajat. Pana la sfarsitul acestui an, se va putea accesa o retea de 2.000 de spitale in Germania si Austria", a spus Cornelia Scarlatescu, directorul directiei de asigurari de viata din Astra-Uniqa.

Scarlatescu sustine ca in cazul pesimist se asteapta la circa 3.000 de asigurati anual pentru aceasta asigurare, situatia optimista vizand dublarea acestui numar.

Tarifele pot fi negociate in functie de caracteristicile grupului, bolile personalului, numarul de angajati etc. Reprezentantii asiguratorului au anuntat ca vor lansa asigurari de sanatate individuale la inceputul anului viitor.

Anul trecut, Astra-Uniqa a inregistrat prime brute subscrise totale de 374 milioane lei, in crestere cu 23% fata de 2006, in timp ce daunele platite de companie au crescut cu 38% fata de 2006 insumand 170 milioane lei.