Executivul a aprobat, miercuri, majorarea pragului de deductibilitate la pensiile private facultative (pilonul III) pana la 400 de euro anual pe angajat din 2009, de la 200 euro in prezent, iar nivelul pentru asigurarile voluntare de sanatate a fost stabilit la 250 euro anual pe angajat, informeaza NewsIn. Pentru asigurarile voluntare de sanatate, angajatorii care ofera astfel de beneficii salariatilor beneficiaza in prezent de o deductibilitate in limita anuala a 200 de euro pe angajat.

Pragul de deductibilitate pentru pensiile private facultative propus initial de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) era de 250 de euro/angajat.

In iunie, arbitrul pensiilor private (CSSPP) inaintase Ministerului Economiei si Finantelor o adresa prin care solicita majorarea deductibilitatii fiscale la pensiile private facultative (pilonul III) atat pentru angajat, cat si pentru angajator, pana la cel mult 3.500 lei pe an pentru fiecare dintre acestia.

La sfarsitul lui iulie, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, declarase ca nivelul de deductibilitate pentru contributiile la pensii facultative ar putea urca la cel putin 400 de euro de la inceputul anului viitor.