Alexandrescu, AIG Life: Nu am avut discutii si nici nu am primit oferte de preluare a companiei
Informatia pe scurt:
1. AIG Life Romania a inregistrat rezultate pozitive dupa primele noua luni din acest an si estimeaza cresterea afacerilor in urmatoarea perioada, in pofida problemelor grupului AIG
2. Ponderea celor care au renuntat la asigurarile AIG este sub 1%
3. Directorul general al asiguratorului, Theodor Alexandrescu, crede ca situatia actuala va fi un castig pentru piata asigurarilor de viata si ca cine renunta la polite pierde.
Dupa primele noua luni din acest an, valoarea primelor subscrise de catre AIG Life a depasit 220 milioane lei, in crestere cu 49% fata de perioada similara din 2007, in timp ce profitul brut a fost de aproape 43 milioane lei, mai mult decat dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, valoarea activelor a depasit 677,5 milioane lei in primele noua luni din acest an, fata de 502,6 milioane lei la sfarsitul lui 2007.
Ponderea celor care au renuntat la polite - sub 1%, 150.000 noi clienti
Directorul general al AIG Life spune ca gradul de reinnoire a politelor este unul dintre principalele motive atat ale cresterii valorii primelor subscrise cat si ale profitului, in timp ce numarul celor care au renuntat la polite este nesemnificativ.
"Gradul de reinnorire a politelor este de 93%, restul fiind polite care au ajuns la maturitate sau clienti care au renuntat la politele avute. Ponderea acestora este insa nesemnificativa de circa 0,7-0,8%", a precizat Alexandrescu.
Potrivit acestuia, AIG Life are in prezent circa 700.000 clienti, din care aproape 150.000 de persoane si-au facut polite in primele noua luni din acest an.
Alexandrescu: Renuntarea la polite ar fi o mare pierdere pentru clienti
Alexandrescu a dat asigurari in privinta sigurantei banilor investiti in politele de asigurari ale companiei.
"Peste 90% din polite sunt polite garantate, iar garantiile incep cu structura produsului. Avem niste mecanisme in interiorul produsului care garanteaza, niste conditii contractuale avizate de CSA si in plus investim in instrumente fixe. Pentru ca vindem si produse de tip unit linked cu componenta investitionala, ponderea investitiilor pe piata de capital este sub 2-3% si numai la aceste produse investim pe piata de capital. In plus, produsele de asigurari de viata, prin lege reprezinta o garantie in sine, existand un fond de garantare pentru tot ce este promis, in limita fondului", a declarat Alexandrescu.
In opinia acestuia, renuntarea la politele facute ar fi o mare pierdere pentru clienti.
"Renuntarea la o astfel de polita cu garantii este o mare pierdere, pentru ca daca o iei de la capat nu poti sa mai ai aceleasi beneficii pentru aceleasi nevoi, pentru ca vei fi mai batran si mai bolnav, iar prima de asigurare tine cont de acesti doi parametri. In plus, spre deosebire de alte produse de economisire, costurile aferente administrarii unei polite sunt aduse in primii ani, iar renuntarea ar presupune sa suporti aceste costuri", a explicat acesta.
AIG: Asigurarile de viata vor fi principalul castigator al crizei
Potrivit oficialilor AIG Life Romania, criza financiara si problemele AIG la nivel global nu au afectat nici reteaua de vanzari ori parteneriate, in timp ce numarul angajatilor este estimat sa creasca.
"Numarul de agenti a crescut cu 20% in trimestrul trei din acest an, de la 1.000 la 1.200, pentru ca am extins recrutarea in zona de est a Romaniei, iar retelele de distributie sunt in general stabile. Este vorba de colaboratori (consultanti de asigurari care lucreaza exclusiv cu noi pe baza de mandat). In privinta personalului, in prezent avem circa 132 de angajati si prognozam sa crestem numarul acestora in perioada urmatoare pentru ca si afacerea se dezvolta", a mai spus acesta.
Mai mult, conducerea asiguratorului este optimista si considera ca dimpotriva aceasta situatie este un castig pentru asigurarile de viata.
"Cred ca asigurarile de viata vor fi principalul castigator in aceasta situatie, pentru ca reprezinta un real suport pentru oamenii care nu au resurse suplimentare. Si credem ca asigurarile de viata vor creste in perioada urmatoare pentru ca perceptia riscurilor va fi mai pregnanta in situatii de criza", a precizat Teodorescu.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
pai cum sa fie protejate daca plasamentele sunt in actiuni si obligatiuni cotate la bursa.....
si aceasta din urma a cam pierdut ce sa acumulat in ultimiii ani !!!!
si sincer mi o cam trecut
-pentru cei care inteleg diferenta este o siguranta
Am avut 1000$ investiti intr-un program la Aviva.
Dupa 4 ani, am dat telefon sa intreb ce au facut cu banii mei, si ... stupoare .... mai am 400$.
Credeti ca AIG este mai breaz ?
Intr-adevar, datele pe primele 9 luni arata bine la toti, dar pe urma a inceput panica si dezastrul.
Sa vedem datele pe Q4 si mai ales datele pe primele 6 luni de la anul.
Pe urma putem face gargara despre marele castigator al crizei, ok ?
Iar "Je" are habar despre ce vorbeste. Produsele unit linked sunt la pamant.
Si ce am povestit eu mai sus este cazul ultrafericit. De regula, vezi norvegienii, AIG, toate fondurile din asigurarile de viata s-au dus pe apa sambetei, volatilizandu-se in calculator.
La obiect, nu si-au retras banii multi de la AIG pentru ca exista obligativitatea sa-ti depui banii de pensie la o societate de asigurari privata si toate sunt la fel de breze.
Cat trebuie sa astepti? Si cat primesti? Multumesc.
cum trebuie sa procedez?cred ca imi iau si eu teapa
cine stie sa ma anunte si pe mine
Procentul acela mic de rascumparare a politelor se datoreaza, cu siguranta, doar politicii firmei de a intarzia cat mai mult solutionarea acestor cereri.
Iar asta cu suma garantata...suma ramane aceeasi de-a lungul anilor, iar tu ajungi sa platesti dublu fata de cat ai platit la inceput! Nea Theodor a uitat sa spuna asta!