Profitul brut al ING din asigurari si pensii pe piata din Romania a crescut cu 34%
„In principal, aceasta crestere a fost sustinuta de investitiile facute in 2007 in activitatea de pensii facultative de catre ING Asigurari de Viata cat si datorita cresterii numarului de clienti”, a declarat Cornelia Coman, director general ING Asigurari de Viata.
Potrivit informatiilor asiguratorului, la finele lunii septembrie 2008, ING Asigurari de viata avea o marja de solvabilitate de 129,4 milioane lei, care acopera de 2,06 ori marja de solvabilitate minima ceruta de legislatia romaneasca, in timp ce activele lichide de peste 975 milioane lei acopera de 6,23 ori obligatiile pe termen scurt. Capitalul social al companiei depaseste 63 milioane lei.
ING Asigurari de Viata a realizat in primele noua luni din acest an un profit brut din activitatile de asigurari de viata si pensii facultative (mai putin pensii private care sunt administrate de ING Fond de Pensii) de 41 milioane lei, cu 88% mai mare decat perioada similara din 2007.
Pe segmentul de pensii facultative, ING Asigurari de Viata are sub administrare doua fonduri de pensii facultative, ING Clasic si ING Optim, care insumeaza un numar de 50.372 participanti si active sub administrare de 21,66 milioane lei, la data de 30 septembrie 2008.
Pe segmentul de pensii private, ING Fond de Pensii are aproape 1,4 milioane clienti, iar la sfarsitul lunii septembrie activele fondului de pensii private se ridicau la 194 milioane lei, din care 4,73% au fost investite in actiuni, restul de 95,27% fiind investite in titluri de stat, obligatiuni corporative si depozite bancare. Capitalul social al acestei companii este de 232 milioane lei.
Grupul financiar olandez ING a raportat miercuri pierderi nete de 478 milioane euro in al treilea trimestru din acest an, fata de un profit de 2,3 miliarde euro in perioada similara din 2007.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Ar fi fost de dorit ca o primă intervenţie să vină din partea autorului, dar şi acesta dă cu mucii-n fasole când afirmă:
ING Asigurari de viata avea o marja de solvabilitate de 129,4 milioane lei, care acopera de 2,06 ori marja de solvabilitate minima...
Marja de solvabilitare NU SE MĂSOARĂ ÎN LEI şi asta pentru că este raportul dintre valoarea disponibilităţilor băneşti (în lei) şi valoarea obligatiilor stabilite prin contractele pe care le are cu clienţii săi (tot în lei).
Dar, la câte prostii am văzut pe-aici, 3 în plus nu se mai cunoaşte.