Allianz-Tiriac Pensii Private estimeaza o crestere a activelor fondului de pensii private obligatorii cu circa 43% in ultimele doua luni din 2008, pana la 54 milioane euro, ca urmare a calitatii peste medie a portofoliului, a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Crinu Andaunut. La sfarsitul lui octombrie, Allianz-Tiriac Pensii Private - al doilea jucator de pe Pilonul II - administra active de 37,9 milioane euro.

Compania administreaza un fond de pensii obligatorii - AZT Viitorul Tau - si doua fonduri de pensii facultative - AZT Moderato si AZT Vivace.

"Piata de pensii obligatorii a avut de la inceputul acestui an - aderarea continua - intrari de peste 250.000 de noi participanti, mult peste asteptari", a mentionat Andanut.

El a adaugat ca rezutatele companiei sunt conform estimarilor initiale, de atingere a obiectivului anual de 60 de milioane de euro, in special datorita calitatii portofoliului, care este "peste medie".

Pentru cele doua fonduri de pensii facultative, Allianz-Tiriac Pensii Private estimeaza pentru finalul anului o valoare a activelor de 6 milioane euro, in crestere cu circa 30% fata de nivelul de 4,63 milioane euro inregistrat la sfarsitul lui octombrie.

Cele doua fonduri aveau, la sfarsitul lui octombrie, active de 16,95 milioane lei (4,63 milioane euro).