Banca Transilvania vinde grupului olandez Aegon participatia de 50% detinuta la BT Aegon pentru aproximativ 11 milioane de euro, administratorul de fonduri de pensii private obligatorii fiind detinut in comun de cele doua institutii financiare. Tranzactia este estimata sa se finalizeze in cel de-al doilea trimestru al anului, Aegon devenind astfel unic actionar al BT Aegon.

Banca Transilvania a decis sa-si vanda participatia la BT Aegon, ca parte a strategiei de alocare a resurselor si de concentrare a eforturilor sale de crestere in principalul sau domeniu de activitate, cel bancar, se mai arata in comunicat.

Produsele financiare ale Aegon in Romania vor fi distrbuite in continuare de Banca Transilvania, un contract in acest sens urmand a fi incheiat in saptamanile urmatoare. Contractul de distributie va acoperi atat asigurarile de viata, cat si produsele de pensii.

Aceasta tranzactie va intari pozitia Aegon atat in Romania, cat si in regiune, grupul olandez avand operatiuni si in Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia si Turcia.