Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat joi Fondul de Pensii Facultative Stabil, administrat de compania Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private, acesta devenid astfel al 11-lea fond de pensii facultative din Romania. La sfarsitul lunii ianuarie a acestui an, pe pilonul III de pensii erau noua fonduri autorizate, cu 154.930 participanti si o valoare a activelor de 92,67 milioane lei.

Autorizarea fondului Fondului de Pensii Facultative STABIL este ultima etapa parcursa de Generali pentru demararea efectiva a activitatii de marketing precum si a activitatii de administrare a activelor acestui fond de pensii facultative.

Fondul de Pensii Facultative Stabil, cu grad mediu de risc, a fost autorizat in conformitate cu prevederile Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificarile si completarile ulterioare si ale Normei 3/2006 privind autorizarea fondului de pensii facultative.

Astfel, pe piata pensiilor private vor functiona 11 fonduri de pensii facultative, administrate de catre noua companii autorizate.

La sfaristul lunii ianuarie a acestui an, pe piata pilonului III de pensii (pensii private facultative) activau noua fonduri, valoarea activelor administrata de acestea ridicandu-se la 92,67 milioane lei, in crestere cu 9,95% fata de luna anterioara. Cele noua fonduri aveau 154.930 participanti.