Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (fosta Interamerican), membra a grupului financiar Eureko, si KD Pensii, membra a grupului sloven KD, au decis fuziunea celor doua fonduri de pensii pe care le administreaza pe piata romaneasca, tranzactia asteptand acordul arbitrului pietei de pensii private (CSSPP). KD Fond de Pensii are 6.823 de participanti, iar valoarea activelor nete este de aproape 1,4 milioane lei.

In cazul in care Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private va aproba aceasta fuziune, KD va deveni al doilea fond ce va fuziona cu Eureko, dupa Bancpost. In cursul saptamanii trecute, CSSPP a oferit aprobarea preliminara privind fuziunea dintre Eureko si Bancpost.

Eureko: Locul cinci pe pilonul II, dupa absorbita fondurilor Bancpost si KD

Eureko Fond de Pensii are in prezent 250.969 de participanti activi, iar valoarea activelor nete este de 51 milioane lei. Eureko este in momentul de fata compania aflata pe locul 6 pe piata pensiilor private, atat din perspectiva numarului de participanti platitori, cat ti din cea a activelor nete. Potrivit informatiilor Eureko, fuziunea sa cu Bancpost si KD va aduce compania pe locul cinci din punctul de vedere al numarului de participanti activi si ii va consolida pozitia din perspectiva activelor nete.