Grupul israelian de asigurari Clal vinde subsidiara de pe piata romaneasca unui grup de oameni de afaceri din Romania pentru o jumatate de milion de euro, dar pierde circa 3,6 milioane euro din "aventura romaneasca", relateaza cotidianul local Haaretz, citat de NewsIn.

Pentru a pastra subsidiara din Romania, care are 152 de angajati, grupul Clal ar fi trebuit sa injecteze alte cinci milioane de euro in acest an. Pana in prezent, Clal a investit in afacerea din Romania 23 milioane dolari, arata publicatia israeliana.

"Clar Insurance va inregistra o pierdere de 20 milioane sekeli (3,6 milioane euro, la cursul actual n.r.) din aventura romaneasca", se spune in articolul din Haaretz.

In legatura cu subsidiara din Romania, compania Clal Insurance este implicata intr-un litigiu cu firma israeliana Elbit Imaging, care a acordat catre Clal Romania un imprumut de 6 milioane dolari, potrivit Haaretz. Directorul general al Clal Romania, Valentin Tuca, declarase saptamana trecuta, pentru NewsIn, ca grupul israelian de asigurari Clal vrea sa vanda subsidiara din Romania, tranzactia urmand sa fie incheiata cel mai probabil in al doilea trimestru din acest an.

El a precizat ca grupul israelian poarta discutii cu un fond de investitii pentru vanzarea subsidiarei din Romania, motivand decizia companiei-mama prin nevoia de a-si optimiza resursele in actualul context economic.

Clal Romania si-a inceput activitatea pe piata de asigurari din Romania in decembrie 2006, iar in 2008 si 2007 a inregistrat pierderi cumulate de circa noua milioane euro, potrivit Haaretz.

Clal Romania este controlata de C.I.E. Holdings BV, Olanda, cu 99,95% din capitalul social, alti actionari avand o participatie de 0,05%. Clal Insurance Enterprise Holdings Ltd din Israel este actionarul majoritar indirect, detinand 100% din capitalul C.I.E. Holdings BV.