Piata pensiilor private din Romania: Fondurile sunt pe profit, dar administratorii spera sa obtina profit abia in 2021
"Pentru a respecta Legea 31/1990 (capital propriu / capital social >0,5), unii administratori vor recurge la reduceri ale capitalului social cu volumul pierderilor contabile realizate. Banii au fost deja cheltuiti, investiti in Romania, acum avem doar o evidentiere contabila a acestor cheltuieli. Nu va exista nicio iesire efectiva de capital din Romania", se arata in comunicatul APAPR.
Deciziile politice au intarziat cu cinci ani, pana in 2021, inregistrarea de profit de catre administratorii de fonduri de pensii
Asociatia se plange ca din cauza unor modificari in 2008 in reglementarile contabile, administratorii de fonduri au fost obligati sa recunoasca contabil anul trecut ca pierderi toate investitiile realizate la startul sistemului, un prim efect fiind pierderi contabile de 880 milioane lei in 2008.
Pierderile vizeaza insa doar administratorii, nu si fondurile, si nu afecteaza soliditatea financiara a companiilor in cauza.
"Aceste pierderi contabile nu afecteaza soliditatea financiara si operationala a companiilor de administrare, care mai au, chiar si dupa investitiile masive din 2007 si 2008, capitaluri totale de 400-500 milioane lei pentru a sustine activitatea pe viitor", sustine asociatia.
Aceste modificari in reglementarile contabile din Romania, impreuna cu o alta decizie politica de inghetare a contributiilor salariale pe pilonul II la 2% in acest an, au intarziat potrivit estimarilor APAPR perioada de recuperare a investitiilor facute, de la 10 la 15 ani, administratorii estimand obtinerea de profit din aceasta activitate abia in 2021.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Ce pot sa inteleg eu din legislatia de azi este ca sunt incurajat sa lucrez la negru ca oricum vrsta de pensionare creste treptat. A ajuns la 65 de ani la barbati in conditiile in care speranta de viata in romania este de 68 de ani. Exista insa propunere legislativa ca aceasta varsta de pensionare sa fie de 70 de ani. EU PROPUN SA NU SE MAI NUMEASCA CONTRIBUTIE DE BUGETUL DE PENSIE CI CONTRIBUTIE LA AJUTOR DE INMORMANTARE
Administratorii de fonduri si fondurile sunt doua entitati total distincte si nu pot sa-si transfere banii de la unul la altul. Administratorii au pierderi, ca orice societate la inceput de drum tocmai datorita cheltuielilor cu acele comisione si cu publicitatea.
Daca as iesi acum la pensie, fiind participant la un fond, as avea intr-un an castig de 11 % fata de ceea ce statul a virat in cntul meu de la fond.
Invata putin ce este administratorul si ce este fondul si apoi deschizi gurita, e mai sanatos. Nu fi altfel ca e pacat.
Statul nostru pierde bani intr-o veselie, eu personal sunt multumit de ce au facut fondurile pana acum, fiindca am profit.
Nu ma credeti, vedeti randamentele fondurilor din romania si poi comentati.
O zi buna in continuare