Generali a decis sa participe cu 1% din capitalul social necesar la formarea societatii care va gestiona asigurarile obligatorii de locuinte

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 4 mai 2009, 13:15 Economie | Asigurari

Generali Asigurari a decis in adunarea generala a actionarilor, la sfarsitul lui aprilie, majorarea capitalului social cu 9,4 milioane lei, pana la 129,4 milioane lei si participarea la societatea comerciala care va gestiona asigurarile obligatorii de locuinte (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale) cu 1% din capitalul social al acestuia, a anuntat luni asiguratorul.

Majorarea de capital se va face prin emiterea unui numar de 94.500.000 actiuni nominative, cu o valoare nominala de 0,1 lei.

„Intrucat compania a inregistrat rezultate financiare bune in anul 2008, majorarea de capital actuala este considerata a fi suficienta pentru indeplinirea obligatiilor legale privind solvabilitatea”, a declarat Marie Kovarova, Director General si Presedinte al Generali Asigurari.

Peste 20 de asiguratori si-au anuntat intentia de a forma societatea care sa gestioneze asigurarile obligatorii de locuinte

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Generali Asigurari (AGEA) a mai decis sa participe cu 1% din capitalul social necesar, la Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale.

La sfarsitul lunii aprilie, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat ca peste 20 de asiguratori si-au anuntat intentia de a participa la constituirea societatii comerciale care va gestiona activitatea de asigurari obligatorii de locuinte - PAID (Pool de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale), identitatea acestora urmand a fi aflata cel mai probabil la mijlocul lunii mai.

CSA atentiona insa ca doar comunicarea intentiei nu este suficienta pentru constituirea PAID, fiind nevoie de aprobarea actionarilor, in conditiile in care fara aceasta societate infiintata legea asigurarii obligatorii a locuintelor nu poate fi aplicata.

In Romania, Generali PPF Holding controleaza in prezent patru companii, respectiv Generali Asigurari, Ardaf, Rai si Generali Fonduri de Pensii. Dupa ce in 2008 a achizitionat pachetele majoritare de actiuni in cadrul Ardaf si Rai, Generali PPF Holding a trecut pe locul patru pe piata asigurarilor, dupa Vienna Insurance Group (VIG) (cota de piata de 30,58%), Allianz-Tiriac (15,44%) si Groupama (11,52%) cu o cota de piata de 9,28%, pe baza datelor preliminare ale CSA pe trimestrul trei din 2008.

In 2008, Generali Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de circa 417 milioane lei (80% asigurari generale si 20% asigurari de viata).


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

311 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri