Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat in primul trimestru din acest an venituri din prime brute subscrise de 351,3 milioane lei, in scadere cu 4,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit rezultatelor preliminare anuntate luni de asigurator. Reprezentantii companiei apreciaza ca volumul afacerilor societatii a evoluat in acelasi sens cu tendinta inregistrata la nivelul intregii piete de asigurari care, foarte probabil, va evidentia o contractie a veniturilor din prime brute subscrise.

„La fel ca intreaga piata a asigurarilor, resimtim efectele crizei, insa suportam mult mai bine presiunile generate de deteriorarea conditiilor de piata”, a declarat Cristian Constantinescu, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari.

Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat in primul trimestru din acest an venituri din prime brute subscrise de 27,8 milioane de lei, in crestere cu 7,4% fata de perioada similara din 2008 (25,9 milioane lei in primele trei luni ale anului trecut). In ceea ce priveste activitatea de asigurari generale insa, veniturile din prime brute subscrise s-au contractat cu 5,4%, de la 341,9 milioane lei in primul trimestru din 2008, la 323,5 milioane de lei in primele trei luni ale acestui an.

Profitul brut al Allianz-Tiriac Asigurari a scazut cu 16%, veniturile au crescut cu 12,1% in 2008

Rezultatele financiare auditate la nivelul anului trecut, inregistrate de Allianz-Tiriac Asigurari arata un profit brut de 35 milioane lei, in scadere cu 16% fata de rezultatul inregistrat in 2007. Rezultatul se datoreaza, spun oficialii Allianz, unei abordari mult mai prudente in ceea ce priveste gradul de incasare a unor debite.

"Concret, in anul 2008 au fost substantial majorate provizioanele aferente debitelor reprezentand rate de prime neincasate, anticipand o reducere a solvabilitatii unora dintre clientii companiei. In acelasi timp, a crescut valoarea provizioanelor create in legatura cu drepturile de incasare a regreselor", se precizeaza in comunicatul asiguratorului.

In ceea ce priveste veniturile, Allianz-Tiriac a subscris in 2008 prime brute totale (din activitatea de asigurari generale si de viata, cumulat) in valoare de peste 1,38 miliarde lei, in crestere cu 150 milioane de lei (+12,1%) fata de anul anterior. Din aceasta suma, subscrierile din vanzarea politelor de asigurari generale au generat venituri de 1,27 miliarde lei (detinand o pondere de 92,4%), restul de 105,6 milioane lei (pondere in portofoliul agregat de 7,6%) reprezentand venituri din activitatea de asigurari de viata.