Generali Asigurari a inregistrat in primul trimestru din acest an prime brute subscrise din asigurari de viata de 23,8 milioane lei, cu 17,5% mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar vanzarile totale de asigurari (atat generale cat si de viata) au crescut cu 11% pana la peste 120,1 milioane lei, a anuntat joi asiguratorul. Conform datelor preliminare ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), piata asigurarilor de viata din Romania a scazut in primul trimestru din acest an cu 5,91% fata de primul trimestru al anului trecut.

Din portofoliul de asigurari de viata, asigurarile individuale au generat prime brute subscrise de 15,8 milioane lei, in crestere cu 7,5% fata de perioada similara din 2008, reprezentand 67% din totalul asigurarilor de viata, in timp ce asigurarile de grup au totalizat subscrieri de 7,9 milioane lei, in crestere cu 44%. In cadrul segmentului de asigurari individuale, asigurarile unit-linked au inregistrat cea mai buna evolutie, cu prime brute subscrise de 4,3 milioane lei, in crestere cu 67% comparativ cu perioada similara din 2008.

Pe segmentul asigurarilor generale au fost inregistrate prime brute subscrise de 96,4 milioane lei, cu 9,5% mai mult comparativ cu primul trimestru al anului anterior (87,9 milioane lei). Cele mai mari cresteri pe segmentul asigurarilor generale le-au inregistrat asigurarile de raspundere civila generala (+90%), RCA si Carte Verde (+66%) si asigurarile de daune la proprietati (+38%).

Profitul net al Generali Asigurari a scazut cu circa 5% in primul trimestru din 2009

Profitul net al companiei a fost de 6,1 milioane lei, in primul trimestru din acest an. Rezultatul este in scadere insa cu circa 5% fata de primele trei luni din 2008, cand profitul Generali Asigurari a fost de 6,4 milioane lei, au declarat oficialii asiguratorului catre NewsIn.

„In primele trei luni am reusit sa obtinem rezultate cu adevarat performante in ceea ce priveste subscrierile, mai ales tinand cont de contextul economic dificil, ce se reflecta si asupra pietei romanesti de asigurari", a declarat Marie Kovarova, director general al Generali Asigurari.

Grupul Generali (Assicurazioni Generali), parte a Generali PPF Holding, a inregistrat o crestere totala de 0,3%, comparativ cu perioada similara a anului 2008, ajungand la 18,5 miliarde euro. Asigurarile generale au evoluat cu 3,4%, pana la 6,6 miliarde euro, iar valoarea primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata a fost de 11,9 miliarde euro, in usoara scadere fata de anul trecut (-1,4%). In Romania, Generali PPF Holding controleaza in prezent patru companii, respectiv Generali Asigurari, Ardaf, Rai si Generali Fonduri de Pensii.