Dupa trei ani de activitate ca director general al Aviva Romania, Shah Rouf va parasi compania la mijlocul lunii februarie 2010, urmand sa preia functia de director general al companiei Aviva Eagle din Sri Lanka, a anuntat luni asiguratorul. Pana ce Aviva Europa va desemna un nou director general pentru Aviva Romania, Janos Bartok, membru al consiliului de administratie atat al companiei de asigurari de viata cat si al celei de pensii si manager regional, va asigura interimatul.

Conform informatiilor companiei, afacerile Aviva Romania au crescut in ultimii trei ani, una dintre cresterile vizibile fiind valoarea prezenta a primelor din vanzari noi care a depasit 800 milioane euro in acest interval (din noiembrie 2006), comparativ cu 100 milioane euro in primii sase ani de la intrarea pe piata din Romania (din 2001 si pana in 2006).

"(...) In ciuda conditiilor economice nefavorabile, nu exista nici o indoiala ca Romania este unul dintre motoarele de dezvoltare viitoare ale Europei. In acest context Aviva Europa va continua sa investeasca in cresterea operatiunilor Aviva din Romania", a precizat Shah Rouf.

Grupul Aviva are 54.000 angajati si 50 milioane de clienti in 28 de tari din intreaga lume. La 30 iunie 2009, Aviva avea fonduri in administrare de peste 352 miliarde de lire sterline. Pe piata romaneasca, Aviva Grup Romania include trei companii, respectiv Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Aviva Investors Romania (achizitionata in noiembrie 2007).