Emilia Bunea, director general al ING Fond de Pensii, va prelua de la 1 aprilie functia de director financiar in cadrul ING Asigurari Europa Centrala, a anuntat marti ING Asigurari de Viata. Conducerea ING Fond de Pensii va fi preluata de Marius Popescu, in prezent director general al ING Investment Management, dupa ce mandatul acestuia va primi aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Emilia Bunea, in varsta de 40 de ani, a intrat in cadrul ING in septembrie 2007, cand a preluat mandatul de Director Financiar al ING Asigurari de Viata. Incepand cu luna august 2008, Bunea a fost desemnata CEO al ING Fond de Pensii. Cu o cariera in domeniul financiar de 13 ani, Emilia Bunea este, de asemenea, responsabila in cadrul Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), pentru coordonarea Comisiilor Juridica si de Actuariat.

Marius Popescu, in varsta de 35 de ani, are o experienta de noua ani in domeniul financiar, in ultimii cinci ani dezvoltandu-si cariera in cadrul ING. S-a alaturat echipei ING in 2005, ca manager de investitii al ING Asigurari de Viata, pentru ca in 2008 sa preia mandatul de director general al ING Investment Management Romania.

Potrivit datelor CSSPP, ING Fond de Pensii administra la sfarsitul lunii februarie 2010 active nete in valoare de 1,077 miliarde lei, detinand o cota de 39,51% din piata pensiilor private obligatorii (care cumula un total al activelor nete de 2,725 miliarde RON). La aceeasi data, ING Fond de Pensii avea 1.633.248 participanti, dintre care aproximativ 95% au platit cel putin o contributie de la inceputul colectarii in sistem.