Fondurile de pensii private obligatorii administrate de catre ING, Allianz-Tiriac si Alico aveau la data de 30 iunie din acest an cele mai mari rate de rentabilitate anualizate dintre toate cele noua fonduri active in piata, de peste 16,2%, arata primele date oficiale privind ratele de rentabilitate in sistemul fondurilor de pensii administrate privat prezentate luni de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Este pentru prima data cand sunt publicate datele oficiale privind ratele de rentabilitate in sistemul fondurilor de pensii administrate privat, Pilonul II, calculate la data de 30 iunie 2010, pentru primii doi ani de activitate.

  • Ratele de rentabilitate pe pilonul II: Fondul ING are cel mai bun rezultat, fondul BRD are cea mai slaba rentabilitate

La sfarsitul lunii trecute, dintre cele noua fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II), pe primele trei locuri s-au clasat fondurile administrate de catre ING, Allianz-Tiriac si Alico. Cel mai slab rezultat a fost obtinut de fondul de pensii administrat de BRD.

Topul primelor trei fonduri cu cele mai bune rate de rentabilitate

  • ING - 16,283%
  • AZT Viitorul Tau - 16,281%
  • Alico - 16,21%

La 30 iunie 2010, toate cele noua fonduri aveau o rata de rentabilitate anualizata peste rata de rentabilitate minima a categoriei respective de risc.

Comisia aminteste ca, in cazul in care, rata de rentabilitate anualizata a unui fond se va situa sub rata de rentabilitate minima a categoriei respective de risc, timp de doua trimestre consecutive, CSSPP va institui masura de supraveghere speciala a administratorului. Daca situatia nu se va remedia pe parcursul a patru trimestre consecutive, in total, CSSPP va retrage acestuia autorizatia de administrare si va aplica procedura privind administrarea speciala.