Profitul brut al ING Asigurari de Viata a scazut cu aproape 50% pana la 46,47 milioane lei in 2010

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 16 februarie 2011, 13:16 Economie | Asigurari


ING Asigurari de Viata a inregistrat anul trecut un profit brut de 46,47 milioane lei, in scadere cu 49,8% fata de 2009, arata datele prezentate miercuri de asigurator. Rezultatul este unul in concordanta cu obiectivele stabilite si a fost influentat de proiectele de dezvoltare si investitiile demarate anul trecut, sustine compania. In 2010, volumul de prime brute subscrise de ING Asigurari de Viata a depasit 543,4 milioane lei, in crestere cu 3% fata de anul anterior.

Valoarea activelor financiare administrate de asigurator a ajuns la nivelul de 1,99 miliarde lei la sfarsitul anului 2010, in crestere cu 11,2% fata de 2009. Reprezentantii companiei sustin ca anul trecut s-a observat cresterea interesului pentru asigurarile unit-linked, care ofera, pe langa protectie, si oportunitatea unor investitii. Ponderea contractelor de tip unit-linked in portofoliul total era de 56% la sfarsitul lui 2010, dupa ce, pe parcursul anului au fost incheiate cu 39% mai multe polite unit-linked decat in 2009.

  • "2010 a insemnat o evolutie stabila in zona asigurarilor de viata si o dezvoltare semnificativa a activitatii de pensii facultative, activele nete ale fondurilor din Pilonul III inregistrand o crestere de 70% fata de 2009. In ceea ce priveste strategia ING Asigurari de Viata pentru 2011, principalele obiective pe care le vizam sunt mentinerea cotei actuale de piata si consolidarea pozitiei de lider", a declarat Cornelia Coman, director general al ING Asigurari de Viata.

Fondurile de pensii private facultative (pilonul III) administrate de asigurator au ajuns la active de peste 148,07 milioane lei, in crestere cu 70% fata de anul anterior. Pe pilonul II (sistemul de pensii private obligatorii), la sfarsitul anului trecut, fondul de pensii administrat de ING detinea active nete de 1,69 miliarde lei, in crestere cu 81% fata de anul anterior. Cota de piata a ING Pensii la sfarsitul anului 2010 era astfel de 39,19% din piata pensiilor private obligatorii.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de KRUK Romania

Datoria - un cuvânt la fel de urât precum lunea din săptămâna lucrătoare

Definiția cuvântului datorie, conform DEX-ului, este una simplă: sumă de bani sau orice alt bun datorat cuiva. Dar dincolo de o definiție seacă, datoria este un cuvânt care transmite de cele mai multe ori o stare negativă. “Am o datorie” - știi că trebuie să dai ceva înapoi, o obligație care trebuie să fie îndeplinită. Fie că ai o datorie la un prieten, la o bancă sau la furnizorul de utilități, datoria apare ca urmare a unei nevoi într-un anumit moment, iar veniturile nu îți permit să acoperi acea nevoie. Soluția cea mai la îndemână pare a fi împrumutul. Dar este oare chiar cea mai bună soluție?

763 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi