Generali Asigurari si Ardaf au inregistrat impreuna anul trecut prime brute subscrise de peste 655 de milioane de lei, nivel ce reprezinta 7,8% din subscrierile intregii piete de asigurari care in 2010 au depasit 8,3 miliarde lei, arata datele prezentate vineri de Uniunea Nationala a Asiguratorilor din Romania (UNSAR). In acest an, cele doua firme vor fuziona si va rezulta o companie noua, Generali Romania, sub care vor functiona cele doua marci distincte. Marie Kovarova, responsabil pentru operatiunile Grupului Generali in Romania a precizat pentru HotNews.ro ca se asteapta ca "finalizarea fuziunii sa aiba loc in cel de-al treilea sau al patrulea trimestru al lui 2011".

Marie Kovarova, CEO Generali AsigurariFoto: Generali Asigurari

Anul trecut, Generali a inregistrat prime brute subscrise de peste 347,1 milioane de lei din activitatea de asigurari generale si de peste 91 milioane lei din activitatea de asigurari de viata, arata datele preliminare furnizate vineri de Uniunea Nationala a Asiguratorilor din Romania (UNSAR).

De cealalta parte, Ardaf a inregistrat prime brute subscrise de peste 217,1 milioane lei din activitatea de asigurari generale. Raportat la subscrierile din intreaga piata de asigurari, care in 2010 ar fi depasit 8,3 miliarde lei, conform Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, cei doi asiguratori ar avea impreuna o cota de piata de circa 7,8%.

Luna trecuta, grupul Generali a anuntat decizia ca cele doua firme sa fuzioneze pentru a crea o noua companie mai puternica, mai eficienta si mai performanta, respectiv Generali Romania.

Marie Kovarova, Generali Group: Fuziunea este determinata de intentia de a creste profitabilitatea operatiunilor in Romania

Marie Kovarova, responsabil pentru operatiunile Grupului Generali pe piata romaneasca a precizat pentru HotNews.ro ca prin fuziunea celor doua companii se intentioneaza cresterea eficientei si profitabilitatii operatiunilor din Romania.

  • "Suntem convinsi ca pe termen scurt noua entitate va beneficia de o pozitie mai puternica in piata de asigurari, cu o acoperire mai extinsa si servicii de inalta calitate pentru toti clientii sai. Obiectivul nostru pentru urmatorii ani este de a consolida cota de piata si chiar de a o creste. In esenta, eficienta la care vom ajunge in urma fuziunii reprezinta motorul de dezvoltare, pe fondul unor procese unificate si simplificate", a spus Marie Kovarova.

Oficialul Generali a mai mentionat ca se asteapta ca finalizarea fuziunii sa aiba loc in acest an.

  • "Din punct de vedere legal, ne asteptam ca finalizarea fuziunii sa aiba loc in cel de-al treilea sau al patrulea trimestru al lui 2011. Cert este ca, din punct de vedere procedural, fuziunea depinde de obtinerea tuturor aprobarilor necesare din partea autoritatilor. Vom respecta toate cerintele legale sau de reglementare care se impun in cazul acestui tip de tranzactie si de asemenea dreptul autoritatilor de reglementare de a revizui tranzactia. In orice caz, nu anticipam nicio problema majora in obtinerea aprobarilor necesare", a mai spus pentru HotNews.ro Marie Kovarova.

Afacerile asiguratorilor ce aveau 83% din piata in 2010

Afacerile asiguratorilor ce aveau 83% din piata in 2010

Foto: UNSAR

Ce afaceri au avut in 2010 asiguratorii care detin aproape 83% din piata: Astra, Allianz-Tiriac si Groupama au atras cele mai mari venituri

Primele brute subcrise anul trecut de cei 22 de asiguratori membri ai Uniunii Nationale a Asiguratorilor din Romania (UNSAR) au depasit 6,9 miliarde lei, nivel ce reprezinta circa 83% din subscrierile intregii piete care in 2010 au depasit 8,3 miliarde lei, potrivit datelor preliminare comunicate vineri de aceasta asociatie. Dintre aceste firme, cele mai mari venituri din activitatea de asigurari generale si de viata au fost inregistrate de Astra, cu prime brute subscrise de peste 1,1 miliarde lei, urmata de Allianz-Tiriac si Groupama, care au avut venituri de peste 1,02 miliarde lei si respectiv peste 805 milioane lei.

Din activitatea de asigurari generale, primele brute subscrise de cele 22 de firme de asigurari au totalizat peste 5,5 miliarde lei, valoare ce reprezinta 82,23% din volumul total de subscrieri (6,698 miliarde lei) pe acest segment de piata. Pe segmentul de asigurari de viata, membrii UNSAR au realizat subscrieri care au depasit 1,4 miliarde lei, volum ce reprezinta 84,4% din subscrierile totale ale pietei (1,666 miliarde lei) pe acest segment.