Noua pagina de internet a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), intr-o varianta imbunatatita, a fost lansata vineri, dupa o pauza de peste patru luni de zile. Potrivit anuntului institutiei, noua pagina are un continut mai bogat, precum si un design modern si mai dinamic comparativ cu versiunea anterioara si fiecare functionalitate sau informatie adaugata se face exclusiv la nivel intern, fara externalizarea niciunui serviciu in acest sens.

Noul site al CSAFoto: Hotnews

Noul website structureaza informatiile pe categorii de utilizatori, in patru sectiuni: asiguratori si intermediari (contine informatii destinate societatilor care desfasoara activitate in domeniul asigurarilor), protectia consumatorilor (informatii dedicate consumatorilor de produse de asigurare si pagubitilor indreptatiti la despagubiri in temeiul contractelor de asigurari), centrul media (cu informatiile de presa) si despre CSA (cu informatii generale si sintetizate despre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor ).

In sectiunea dedicata protectiei consumatorilor, sunt prezentate reglementarile CSA care dau dreptul asiguratilor de a fi informati de catre societati inainte de incheierea contractelor de asigurare, precum si informatii practice despre incheierea asigurarilor auto si procedurile de lichidare a daunelor.

In acelasi timp, se poate verifica daca un asigurator/broker/intermediar este sau nu autorizat/inregistrat conform legii. Sectiunea mai contine informatii despre interzicerea temporara/suspendarea activitatii sau retragerea autorizatiilor de functionare ale societatilor din domeniul asigurarilor, despre procedurile de formulare a reclamatiilor, despre fondurile de protectie existente in Romania etc.

Institutia a mai precizat vineri ca noul website va fi imbunatatit in functie de cerintele utilizatorilor si a pus la dispozitie o adresa de contact - webmaster@csa-isc.ro - unde asteapta eventuale sugestii si observatii.