​Radu Marian Petrescu, seful departamentului juridic al Generali Asigurari, a renuntat la toate functiile detinute in cadrul Generali Fond de Pensii ca urmare a unei norme introduse in luna octombrie a anului trecut de CSSPP (Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private) care interzicea directorilor unei companii sa detina functii si in alte entitati din acelasi grup. Decizia a fost luata cu acordul partilor in luna decembrie 2010, iar oficialii CSSPP sustin ca acesta este singurul astfel de caz aparut in urma reglementarii emise.

Radu PetrescuFoto: 1asig.ro
  • "In conformitate cu art. 8.1 "interventia unei clauze de incompatibilitate" din contractul de mandat incheiat intre societate si dl Raducu Marian Petrescu si cu art. 29 pct. 4 din norma 12/2010 emisa de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, constatand interventia unei clauze de incompatibilitate, a aprobat incetarea prin acordul partilor a contractului de mandat al domnului Raducu Marian Petrescu incepand cu data de 9 decembrie 2010 si incetarea calitatii de membru al directoratului societatii", se arata intr-o decizie a Consiliului de Supraveghere a Generali Fond de Pensii Private publicata in Monitorul Oficial.

Hotararea a fost adioptata la data de 15 decembrie 2010. In Norma 12/2010 a CSSPP se mentioneaza:

  • "Art. 29, punctul 4: Membrii directoratului, directorii/conducatorii nu pot avea raporturi de munca, comerciale sau alte raporturi similare cu persoanele afiliate administratorului sau cu alte entitati din grupul din care fac parte, cu exceptia mandatelor de reprezentare in consiliul de administratie, respectiv in consiliul de supraveghere".

Radu Petrescu va coordona in continuare departamentul juridic al Generali Asigurari

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Generali Asigurari au precizat in ce consta starea de incompatibilitate in care se gasea acesta dupa emiterea normei CSSPP:

  • "Pe langa functia de Director al Departamentului juridic al Generali Pensii, Radu Petrescu coordona si activitatea Departamentului Juridic al companiei de asigurari Generali. Domnul Radu Petrescu nu mai detine absolut nicio functie in cadrul companiei Generali Pensii. Va coordona insa in continuare activitatea Departamentului Juridic din cadrul Generali Asigurari".

Oficialii CSSPP au declarat pentru HotNews.ro ca acesta este singurul caz din industrie aparut in urma emiterii de catre autoritate a normei mai sus mentionate.