In primele trei luni din acest an, ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut de 11,26 milioane lei, in scadere cu 28,7% fata de aceeasi perioada din 2010, a anuntat joi asiguratorul. Oficialii ING sustin ca rezultatul este unul previzionat si influentat de investitiile in dezvoltarea serviciilor si a canalelor de distributie. Veniturile din activitatea de asigurari de viata au scazut usor cu 1,7% in perioada mentionata, fiind subscrise prime brute in valoare de 133,5 milioane lei, ca urmare a reducerii numarului de contracte unit-linked cu prima unica vandute.

In primele trei luni ale acestui an, in totalul politelor subscrise de ING in primele trei luni din 2011, asigurarile de tip traditional detin o pondere de 64%, in crestere cu 4 procente fata de trimestrul similar din 2010. Potrivit asiguratorului, "un semnal pozitiv este dublarea numarului de persoane care si-au repus contracte in vigoare in primul trimestru din acest an comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut, dupa ce au fost nevoite sa renunte la polite din cauza dificultatilor financiare".

  • Prima bruta medie platita de clientii care si-au facut polite de asigurare de viata a fost de 1.539 lei

Numarul total de contracte reziliate si rascumparate in perioada ianuarie-martie 2011 a scazut cu 36% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat asiguratorul fara a comunica alte date. In perioada mentionata, clientii care au incheiat polite de asigurari de viata au platit in medie o prima bruta de 1.539 lei, in crestere cu 6% fata de intervalul similar din 2010.

Pe segmentul de pensii private obligatorii (pilonul II), activele nete ale fondului administrat de ING Pensii au crescut cu 63% pana la 1,9 miliarde lei in primul trimestru din acest an fata de aceeasi perioada din 2010. Numarul clientilor cu pensii private obligatorii a ajuns la 1,6 milioane clienti, dintre care 96% au platit cel putin o contributie de la inceputul colectarii in sistem.

Performanta anualizata a investitiilor fondului de pensii obligatorii al ING de la lansare pana la 31 martie 2011 a fost de 16,63%, fata de 14,9% cat a fost randamentul anualizat al tuturor fondurilor din Pilonul II in aceeasi perioada.

Pe segmentul de pensii facultative (pilonul III), cele doua fonduri administrate de ING Asigurari de Viata aveau aproape 91.000 de clienti la sfarsitul lui martie 2011, in crestere cu 24% fata de perioada similara din 2010. In ceea ce priveste sumele alocate de participanti in fondurile de pensii facultative ale ING, contributia medie la fondul ING Activ in primele trei luni a fost de 74 de lei, iar la ING Optim de 79 lei.