​Peste 2,7 milioane de polite de asigurare de locuinte (atat facultative cat si obligatorii) erau in vigoare la sfarsitul primului trimestru din acest an, cifra reprezentand circa 32,9% din fondul national locativ din Romania, arata datele prezentate joi de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Astfel, in primele trei luni din acest an veniturile din prime pentru aceste contracte obtinute de companiile de asigurari au crescut in valoare cu 34% pana la 172,6 milioane lei.

Circa 33% din locuintele din Romania sunt asigurateFoto: Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA)

In primul trimestru din acest an, erau in vigoare 2,28 milioane de contracte de asigurari facultative de locuinte si circa 480.000 de contracte de asigurari obligatorii de locuinte. In perioada mentionata, asiguratorii au inregistrat prime brute subscrise din contractele de asigurari facultative in valoare de 164,5 milioane lei, in timp ce veniturile din asigurarile obligatorii de locuinte au fost de 8,02 milioane lei. Cumulat, veniturile din primele brute subscrise in piata asigurarilor de locuinte au depasit 172,6 milioane lei, cu 34,1% mai mult decat in perioada similara din 2010.

Piata totala a asigurarilor a scazut cu 6,61% in primul trimestru din 2011. Piata de asigurari de viata a crescut

Platile facute catre asigurati

Platile facute catre asigurati

Foto: Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA)

In ceea ce priveste piata totala a asigurarilor din Romania aceasta a scazut cu 6,6% in primul trimestru din 2011, veniturile din prime brute subscrise depasind valoarea de 2,14 miliarde lei.

Din activitatea de asigurari generale veniturile din prime au totalizat 1,7 miliarde lei, in scadere cu 8,84% fata de primele trei luni din 2010. Pe de alta parte, din activitatea de asigurari de viata valoarea primelor brute subscrise a depasit 433,8 milioane lei in primul trimestru din acest an, in crestere cu 3,34% fata de aceasi perioada din 2010.

Platile facute de asiguratori catre beneficiari si pagubiti au scazut cu 6,25% pana la 1,2 miliarde lei

In perioada mentionata indemnizatiile brute platite de companiile de asigurari catre clienti (beneficiari dar si pagubiti) au depasit valoarea de 1,2 miliarde lei, in scadere cu 6,25% fata de primele trei luni din 2010.