Cornelia Coman, presedinte al consiliului de administratie al ING Pensii, a fost aleasa joi in functia de presedinte al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), care reprezinta peste 99,5% din piata de pensii private locale. Aceasta il inlocuieste astfel pe Crinu Andanut, actualul director general al Allianz-Tiriac Pensii Private, care a ramas in continuare membru in consiliul director.

Cornelia Coman - INGFoto: Arhiva personala

Cornelia Coman a fost aleasa pentru un mandat de trei ani, iar Crinu Andanut a ramas membru in consiliul director al APAPR pentru un mandat de un an. Functia de vicepresedinte al APAPR, detinuta anterior de Cornelia Coman, a fost luata acum de Mihai Coca-Cozma (director general al Alico Pensii), care a fost ales pentru un mandat de trei ani.

Ceilalti doi membri ai Consiliului Director al APAPR, care se afla la mijlocul mandatului statutar de doi ani, sunt Ioan Vreme (director general Generali Pensii) si Radu Craciun (director de investitii Eureko Pensii).

APAPR reprezinta asociatia administratorilor fondurilor de pensii private si a bancilor depozitare ale activelor fondurilor de pensii din Romania. APAPR are in prezent 16 membri, o reprezentativitate de peste 99,5% pe piata de pensii private.