Alico Asigurari, fosta AIG Life, a inregistrat anul trecut un profit net in valoare de 69 de milioane de lei, un nivel aproximativ la fel cu rezultatul obtinut in 2009, au precizat pentru HotNews.ro oficialii companiei de asigurari. In 2010, Alico Asigurari a inregistrat prime brute subscrise in valoare de peste 205 milioane lei, in crestere cu 7,07% fata de anul anterior si un profit brut de peste 81 de milioane lei, valoare constanta cu rezultatul din 2009.

  • "Cresterea inregistrata anul trecut a fost sustinuta de proiectele lansate in 2009, cand am extins liniile de distributie si tipurile de produse pentru a preintampina pragmatismul clientului manifestat in satisfacerea necesitatilor sale de asigurare. Rezultatele initiativelor au fost vizibile anul trecut si continua in 2011", a declarat Theodor Alexandrescu, director general Alico Asigurari Romania.

Clasele de produse care au inregistrat cea mai semnificativa crestere in portofoliul Alico Asigurari din 2010 au fost asigurarile de accidente si imbolnavire, precum si asigurarile de sanatate. Veniturile din primele subscrise pe aceste clase au crescut cu 21%, depasind valoarea de 23 milioane lei. La fel ca in anii anteriori, portofoliul companiei este constituit in majoritate din asigurari de viata cu beneficii garantate, care in 2010 reprezinta 75% din totalul primelor brute subscrise.

American Life Insurance Company (Alico), este o companie MetLife, reprezentata in Romania prin Alico Asigurari Romania (Alico Asigurari) si Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat (Alico Pensii).

La 1 noiembrie 2010, MetLife a anuntat ca a finalizat achizitia American Life Insurance Company (Alico) de la American International Group, Inc. (AIG) pentru 16,2 miliarde dolari.

In Romania, AIG Life Asigurari Romania a anuntat in luna ianuarie 2010 schimbarea denumirii in Alico Asigurari Romania, preluand astfel numele actionarului majoritar, American Life Insurance Company (Alico). De asemenea, odata cu preluarea noului nume, Alico Asigurari Romania, si AIG Fond de Pensii, companie sub actionariatul Alico Asigurari Romania, si-a anuntat schimbarea denumirii in Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat.

Conform datelor companiei, Alico ocupa o pozitie strategica in piata asigurarilor de viata si a pensiilor administrate privat, cu peste un milion de clienti. Conform rezultatelor financiare din 2010, Alico Asigurari detine o cota de piata de 12,31% pe piata locala.

Grupul American International Group (AIG), odata cel mai mare asigurator din lume, a fost salvat de la faliment in luna septembrie 2008, in timpul crizei creditelor, printr-un ajutor guvernamental de peste 170 de miliarde de dolari, statul preluand in schimb 80% din actiunile companiei.