Calin Matei, fost director general al OTP Garancia Asigurari, a fost numit in functia de director general adjunct in cadrul Groupama Asigurari, a anuntat luni asiguratorul. In varsta de 34 de ani, Calin Matei are o experienta de 12 ani in domeniul asigurarilor. O alta companie de asigurari, Eureko Asigurari, a anuntat luni numirea lui Alexandru Leondari in functia de director comercial al companiei. Leondari il va inlocui de la sfarsitul lunii iunie pe Shaun Russell, care a ocupat aceasta pozitie din 2008 si al carui mandat de trei ani se incheie.

In cazul Groupama Asigurari, noul director general adjunct Calin Matei are o experienta de 12 ani in asigurari, s-a alaturat echipei OTP Garancia Asigurari in anul 2005, ocupand functia de Director General Adjunct, iar din februarie 2009, functia de Director General. A fost membru al Directoratului OTP Fond de Pensii SA si apoi al Comitetului de Fuziune Groupama Asigurari. De asemenea, Calin Matei a coordonat mai multe proiecte in special cu privire la asigurari de viata si bancassurance in cadrul Groupama.

Este absolvent al Facultatii de Cibernetica, Statistica si Matematica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice, Bucuresti iar in perioada noiembrie 2004 - iunie 2006 a urmat studii de actuariat la Universitatea Corvinus din Budapesta.

Creata din fuziunea Asiban si BT Asigurari Transilvania si a integrarii structurii de vanzari a OTP Garancia, Groupama Asigurari are o retea de peste 300 de agentii si puncte de lucru.

In cazul Eureko Asigurari, noul director comercial, Alexandru Leondari, este absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie 'Gr. T Popa' din Iasi. Acesta are o experienta semnificativa in distributia de asigurari din Romania si in ultima perioada a lucrat pentru Aviva Group Romania in pozitia de Director General Adjunct si Director de Distributie.

Grupul olandez Eureko este prezent in Romania prin Eureko Asigurari si Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.