Rangam Bir, directorul general al Allianz-Tiriac, a fost desemnat de compania pe care o conduce si care detine in prezent presedentia UNSAR (uniune care reprezinta 22 de asiguratori cu o pondere de peste 80% din piata de asigurari) sa exercite functia de presedinte al Uniunii pana la urmatoarele alegeri care vor avea loc in 2013, a anuntat joi UNSAR. Desemnarea vine in urma anuntului retragerii din functie a fostului presedinte UNSAR, Cristian Constantinescu, ca urmare a nominalizarii acestuia pentru functia de presedinte CSA si a incetarii raporturilor de munca cu compania Allianz-Tiriac Asigurari.

Desemnarea vine in urma anuntului retragerii din functie a fostului Presedinte UNSAR, Cristian Constantinescu, ca urmare a nominalizarii acestuia pentru functia de Presedinte CSA si a incetarii raporturilor de munca cu compania Allianz-Tiriac Asigurari .

Noul presedinte al UNSAR se afla la conducerea companiei Allianz-Tiriac din luna mai 2010. Anterior Rangam Bir a exercitat diverse functii de management in cadrul Grupului Allianz printre care pe cele de Vice-Presedinte, Regional Chief Business Officer - Allianz New Europe (2006-2010), Vice-Presedinte, Director Asigurari de Viata si Sanatate/ Vanzari si Marketing - Allianz Europa Centrala si de Est (2004-2005), Manager Proiecte Strategice - Allianz Europa Centrala si de Est (2002-2004).

Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania – UNSAR s-a constituit in anul 1994, ca organizatie profesionala a pietei de asigurari . UNSAR reprezinta 22 de companii de asigurare, care detin impreuna o pondere de peste 80% din piata locala de asigurari.