Eureko Asigurari a inregistrat in primele sase luni din acest an venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de peste 21,8 milioane lei, in crestere cu 9,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat luni compania. Rezultatul a fost sustinut de primele brute subscrise aferente asigurarilor de sanatate, care au inregistrat un avans anual de 34%, la 6,13 milioane lei, ceea ce confera companiei o cota de piata estimata de 40% in acest segment, in care isi pastreaza pozitia de lider, a precizat asiguratorul.

Pe segmentul asigurarilor de viata, in primul semestru din acest an, Eureko Asigurari a inregistrat prime brute subscrise in valoare de 15,3 milioane lei, in crestere usoara (cu 0,6%) fata de perioada similara din 2010.

  • "La baza rezultatului inregistrat in primele sase luni pe segmentul de asigurari de sanatate stau contractele semnate cu diferite companii din sectorul corporate. Piata de retail este inca afectata de mediul economic dur, totusi am inceput sa observam semne de revenire si cred ca vom inregistra rezultate mai bune in a doua parte a anului", a declarat Carmen Radu, director general adjunct in cadrul Eureko Asigurari.

Din activitatea de asigurari generale, compania a inregistrat in prima jumatate a acestui an prime brute subscrise de peste 6,5 milioane lei, in crestere cu 38,5% fata de aceasi perioada a anului trecut.

Eureko este un grup de asigurari nelistat la bursa, activ in alte sapte tari europene, in afara de tara de origine, Olanda. Grupul este prezent in Romania prin Eureko Asigurari si Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.