Prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu a cerut ministrilor sa taie din cheltuielile pregatite pentru deplasari externe, unele actiuni de promovare in strainatate si proiecte precum constructia de sali de sport, dupa ce, luni seara, seful Guvernului a precizat ca fondurile rezervate diferitelor proiecte, precum constructia de piscine, vor fi reorientate, aratand ca el nu are o mare "apetenta" pentru piscine sapate in diferite localitati, pentru ca Romania nu este "o tara de inotatori", relateaza Mediafax. Fostul ministru Elena Udrea a reactionat la criticile premierului aratand ca initiatorii programului au fost Borbely si Blaga si ca nici ea nu are apetenta pentru piscine, "nici macar de la Vila Lac 1", pentru ca nu inoata.

"Prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu i-a atentionat marti pe ministri ca trebuie sa reduca totalul cheltuielilor si le-a cerut sa taie din banii pregatiti sa fie alocati pentru deplasari si actiuni de promovare in strainatate", precum targuri si expozitii, au declarat surse oficiale pentru agentia de presa citata. Solicitarile premierului au fost transmise atat Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, cat si altor institutii.

In cazul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, premierul a cerut si reducerea cheltuielilor cu salile de sport dupa ce luni seara, intr-o emisiune a postului public de televiziune, seful Guvernului a afirmat ca fondurile ministerelor rezervate diferitelor proiecte, precum constructia de piscine, vor fi reorientate catre alte programe, aratand ca el nu are o mare "apetenta" pentru piscine sapate in diferite localitati, deoarece Romania nu este "o tara de inotatori".

"Eu nu cred ca suntem o tara de inotatori, am mai putina apetenta pentru piscine care sunt sapate in fiecare localitate din Romania", a spus Ungureanu, anuntand ca vor fi reduse cheltuielile la ministerele care administreaza "portiuni mari" din banul public, precum Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Ministerul Transporturilor.

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si actual vicepresedinte PDL, Elena Udrea, a declarat pentru Mediafax ca premierul s-a referit, probabil, la Laszlo Borbely si Vasile Blaga, ministrii in mandatul carora a inceput programul constructiei de bazine de inot, si a precizat ca nici ea nu are "apetente" pentru piscine in toata tara, "nici macar pentru cea de la Lacul 1", cu atat mai mult cu cat, spre deosebire chiar si de premier, ea nu inoata.

"Cred ca a fost o figura de stil, deoarece nu exista la nivelul Guvernului un program de construit piscine la tara. Daca este vorba despre bazinele de inot de la CNI, probabil ca Mihai Razvan Ungureanu s-a referit la Laszlo Borbely si Vasile Blaga, ministrii in timpul carora a inceput acest program, eu continuand finantarea doar a unora dintre proiectele in derulare, pentru ca stoparea lor insemna irosirea banilor publici deja platiti. Ii dau dreptate lui Mihai Razvan Ungureanu, nici eu nu am apetente pentru piscine in toata tara, nici macar pentru cea de la Lacul 1, cu atat mai mult cu cat eu, spre deosebire chiar si de actualul prim-ministru, nu inot", a declarat Elena Udrea.