Board-ul FMI a aprobat, vineri, a sasea evaluare a acordului cu Romania si scrisoarea suplimentara, astfel ca institutia va acorda cea de-a saptea transa din imprumut, de aproximativ 900 de milioane de euro, bani care vor fi virati, cel mai probabil luni, in contul Bancii Nationale a Romaniei, relateaza Mediafax.

Informatia privind aprobarea transei a fost confirmata de reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene s-a aflat la finele lunii octombrie la Bucuresti pentru revizuirea acordului cu Romania si a evaluat modul in care au fost indeplinite criteriile de performanta stabilite pentru finele lunii septembrie.

Acordarea transei trebuia discutata initial in board-ul FMI la jumatatea lunii decembrie, insa a fost amanata pentru luna ianuarie deoarece nu au fost aprobate la timp legea salarizarii, bugetul pe 2011 si reforma pensiilor.

O noua misiune FMI va veni la Bucuresti pe data de 25 ianuarie pentru a evalua indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru al acestui an si discutii privind un nou acord, de tip preventiv. Ultima evaluare a acordului va avea loc in perioada aprilie-mai, cand vor fi analizate criteriile agreate pentru primul trimestru si vor fi definitivati parametrii finali ai noului aranjament.