Cu totii am devenit, in ultimii ani, foarte atenti la modul in care ne gestionam bugetul. In acest context, principala caracteristica a asigurarii CASCO poate fi faptul ca adauga un cost suplimentar la bugetul lunar. Insa, daca analizam pe termen lung, asigurarea CASCO este o investitie in masina si un mijloc prin care putem economisi timp, bani si confort daca apelam la un asigurator de incredere.

Asigurarea CASCOFoto: Porsche Asigurari

Pentru a alege asigurarea CASCO potrivita este important sa avem in vedere cateva criterii care sa ne reduca costurile pe termen lung si care sa ne ajute sa evitam surprizele neplacute: factorii de risc acoperiti de asigurarea CASCO, serviciile post-contract, timpul de solutionare a daunelor, fransiza si conditiile CASCO. In plus, e important sa luam in considerare modelul de business al asiguratorului si sistemul specific de solutionare al daunelor, care determina accesul facil, rapid si fara efort la avantajele asigurarii CASCO - calitatea serviciilor si reducerea costurilor pe termen lung.

1. Ce factori de risc acopera asigurarea?

Pana a ajunge in fata contractului CASCO, este important sa faceti un exercitiu de imaginatie si sa decideti ce este important in materie de riscuri pentru dumneavoastra si masina pe care tocmai ati achizitionat-o sau pe care o conduceti de ceva vreme. Sunt pericole de incendiu in zonele in care parcati vehiculul? Calatoriti mult in afara granitelor tarii si aveti nevoie de CASCO valabil in intreaga Europa, independent de compania la care aveti asigurarea RCA? Care sunt exceptiile pe care le puteti accepta si pe care dintre ele le doriti, totusi, in lista de riscuri acoperite? Daca nu aveti timp de toate acestea, Porsche Asigurari va ofera, direct in showroom-ul in care v-ati achizitionat masina (apartinand exclusiv retelei de dealeri autorizati Volkswagen, Skoda, SEAT, Audi sau Porsche), consultanta gratuita pentru a alege produsul CASCO care vi se potriveste.

2. Serviciile post-contract CASCO?

De indata ce ati semnat asigurarea, este important ca asiguratorul sa continue sa va fie aproape si sa aveti un canal de comunicare la indemana. De pilda, asistenta rutiera disponibila non-stop, atat in tara, cat si in afara granitelor, face diferenta intr-o situatie neplacuta. Notificarile referitoare la termenele contractuale sau ofertele concrete pentru clientii care sunt aproape de expirarea contractului de asigurare fac lucrurile mai simple.

3. Cat de simpla este solutionarea daunelor?

In situatia neplacuta in care sunteti implicat intr-un accident, lucrurile raman la fel de simple cu Porsche Asigurari, datorita unui model de business si a unei structuri de solutionare a daunelor construita in avantajul clientului. Constatarea avariilor se face rapid, direct la sediul dealerului; inspectorii de daune independenti lucreaza obiectiv, exclusiv in beneficiul posesorului masinii si pentru solutionarea rapida a daunelor; asistenta in intocmirea dosarului de dauna face lucrurile mai facile, iar ridicarea masinii din service se face imediat dupa finalizarea reparatiilor, pentru ca Porsche Asigurari este singurul asigurator care are decontare directa cu toate service-urile din reteaua importatorului Porsche Romania - tot ce trebuie sa faca asiguratul este sa anunte dauna catre asigurator, urmand ca evaluarea acesteia sa aiba loc direct la unitatea service aleasa de client. Se elimina astfel un drum inutil al clientului la sediul asiguratorului.

4. Cat de importanta este fransiza?

Fransiza are un rol definitoriu in structura unui produs CASCO. Principalul rol pe care il are este acela de responsabilizare a asiguratului, si introduce un efect benefic in privinta controlului ratei daunalitatii.

Poate parea surprinzator, insa, desi reprezinta un cost care ii revine asiguratului, fransiza aduce avantaje pentru acesta. In primul rand, in general, un produs CASCO care contine fransiza este mai ieftin decat unul fara fransiza.

5. CASCO pentru masini rulate si masini achizitionate cu numerar?

Exista prejudecata ca masinile rulate nu necesita asigurare CASCO, insa in cazul Porsche Asigurari serviciile premium oferite sunt aceleasi pentru masini noi sau rulate. Asigurarea CASCO se aplica masinilor cu o vechime de maximum opt pana la zece ani, daca ne uitam la principalii asiguratori din piata, iar Porsche Asigurari are produse adaptate unor astfel de masini achizitionate prin dealerul de masini rulate din Grup, Das Weltauto.

Daca in cazul leasingului, proprietarul masinii este compania de leasing, iar asigurarea CASCO este obligatorie prin contract, in cazul achizitiei in numerar a unui autovehicul, CASCO ramane exclusiv la latitudinea proprietarului si devine o investitie pe termen lung si un mod de protectie a bugetului in cazul unei situatii neplacute in trafic.

In concluzie, alegerea asigurarii CASCO ar trebui sa ia in calcul mai intai elemente precum structura si timpii de solutionare a daunelor, calitatea serviciilor si costurile pe termen lung.

Vom analiza in detaliu in materialele urmatoare aspectele de mai sus impreuna cu Expertul CASCO Porsche Asigurari, companie membra a Porsche Finance Group ce ofera exclusiv asigurare CASCO, valabila in toata Europa, pentru masinile noi si rulate, achizitionate in leasing sau credit prin companiile grupului - Porsche Leasing, Porsche Mobility sau Porsche Bank - ori achizitionate cu plata in numerar.