Solutia CASCO poate fi un instrument care extinde durata de viata a unui automobil sau a unei autoutilitare rulate. De altfel, principalii asiguratori din Romania ofera asigurarea CASCO pentru masini cu o vechime de maximum sapte pana la zece ani. De exemplu, Porsche Asigurari are in portofoliu produse adaptate pentru astfel de automobile si autoutilitare achizitionate prin dealerul de masini rulate din Grup, Das Weltauto.

Asigurarea CASCO, o solutie pentru masinile rulateFoto: Porsche Asigurari

Care sunt cateva dintre avantajele asigurarii CASCO pentru cei care au sau vor sa isi achizitioneze o masina rulata?

In 2014, ponderea clientilor care au ales Porsche Asigurari pentru asigurarea CASCO, din totalul de finantari de masini rulate intr-un an, s-a dublat, comparativ cu 2013. Este dovada ca nu exista diferente in termeni de nivel si calitate a serviciilor intre clientii care au achizitionat CASCO pentru masini noi si cei care au masini second-hand.

Stim ca, atunci cand aleg asigurarea CASCO, pentru clientii de masini rulate este important sa fie clar ce servicii primesc pentru banii platiti si in ce conditii. De pilda, este important sa va asigurati ca nu sunt impuse restrictii in conditiile de asigurare privind reparatiile masinii in caz de dauna. Pentru masini de la o anumita vechime in sus, unii asiguratori pot sa impuna reparatia in service-uri stabilite de ei, si nu in service-uri autorizate de marca. Acest lucru nu se intampla in cazul clientilor Porsche Asigurari, pentru care serviciile oferite au acelasi nivel de calitate, indiferent de tipul de masina - noua sau rulata - fara surprize neplacute. Porsche Asigurari recomanda reparatia masinilor rulate exclusiv in service-uri autorizate de fabricant, cu piese originale. Desi la prima vedere poate parea mai costisitor, asiguram in acest fel conservarea si pastrarea masinii in conditii bune de functionare, timp indelungat, dar si siguranta dumneavoastra.

De asemenea, pentru clientii de masini rulate, pretul politei este foarte important - masinile rulate au preturi mai mici, deci si asteptarile legate de asigurare sunt pe masura. Incercam sa explicam clientilor nostri ca in situatia unei masini rulate, solutia politei CASCO este una sustenabila si le oferim un raport corect intre pretul politei si calitatea serviciilor primite.

Principalele avantaje ale asigurarii CASCO Porsche Asigurari pentru masini rulate:

  • Sustenabilitate prin serviciile post-contract: Chiar daca vorbim despre o masina cu vechime, avantajele CASCO se pastreaza si se potenteaza: consultanta asiguratorului, asistenta rutiera 24/7, acoperire in intreaga Europa, comunicarea continua cu asiguratorul, structura solutionarii daunelor: constatare direct la dealer, decontare directa cu service-ul etc.
  • Service autorizat, cu piese originale: clientul are libertatea sa aleaga service-ul de marca reparator, autorizat de fabricant, pentru a conserva masina intr-o stare buna de functionare, pe termen lung.
  • Eficienta in inspectia obligatorie de risc: un element de noutate in asigurarea CASCO pentru masini rulate este inspectia de risc - o etapa obligatorie care nu apare in cazul masinilor noi. Inspectia obligatorie de risc reprezinta evaluarea starii masinii la intrarea in asigurare. Ea trebuie efectuata anterior ridicarii masinii de catre client de la dealer sau in aceeasi zi. In cazul clientilor Porsche Asigurari, inspectia de risc se realizeaza direct la sediul dealerilor nostri Das Weltauto. Astfel, inspectia se realizeaza la ridicarea masinii, in aceeasi locatie, cu acelasi personal, cu maxim de confort si eficienta pentru client, fara drumuri sau telefoane suplimentare la asigurator.

In concluzie, alegerea asigurarii CASCO poate fi o solutie de a eficientiza utilizarea masinii dumneavoastra rulate si de a va bucura de ea cat mai mult timp.

Porsche Asigurari, companie din cadrul Porsche Finance Group ofera exclusiv asigurarea CASCO, valabila in toata Europa, pentru masinile noi si rulate, achizitionate in leasing sau credit prin companiile grupului - Porsche Leasing, Porsche Mobility sau Porsche Bank - ori achizitionate cu plata in numerar. Porsche Asigurari este asiguratorul CASCO oficial al marcilor grupului Volkswagen: Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen Autovehicule Comerciale, Porsche si Das Weltauto, in timp ce Porsche Broker este compania de intermediere a Grupului.