In incercarea de a ascunde defectiunile propriilor masini, Toyota a recuperat in secret de la cumparatorii din S.U.A. autovehicule cu probleme la sistemul de franare, informeaza Reuters.

toyotaFoto: Reuters

Contractul de rascumparare include acorduri stricte de confidentialitate prin care cumparatorilor initiali le este interzisa divulgarea informatiilor privitoare la defectiunile masinilor.

De asemenea, o reclamatie aduce la cunostinta faptul ca inclusiv tehnicienii si managerii Toyota Motor Corp au constatat defectiuni la sistemul de franare, asemenea celor semnalate de clienti.

Reprezentantii Toyota au declarat joi ca au recuperat autovehiculele de la clientii care au reclamat defectiuni, insa au procedat astfel pentru a efectua o serie de analize amanuntite asupra acestor masini.

De curand Toyota a anuntat ca va rechema in service 1,5 milioane de masini pe plan mondial pentru posibile probleme la sistemul de franare unde pot aparea scurgeri ale lichidului de frana. Jumatate dintre masinile rechemate sunt din SUA, 40% sunt din Japonia, iar circa 3% sunt din Europa, noteaza AFP. Imaginea Toyota a avut mult de suferit dupa un recall masiv de 10 milioane de masini la inceputul anului. ​