Comerțul online cu produse cosmetice este din ce în ce mai competitiv dar categoria este mai curând dominată de jucători globali și regionali. Apar tot mai multe magazine locale dar sunt încă mici și insuficient dezvoltate digital. Un studiu care a analizat 18 magazine online de cosmetice arată că cel mai bine plasat magazin de e-commerce - ca prezență și maturitate digitală este Notino.

Studiu InsightOut Map 2021 Romania, categoria CosmeticeFoto: Hotnews

Potrivit Studiul InsightOut Map 2021, care analizează prezență digitală a peste 100 de magazine online, din cinci categorii mari de comerț electronic, Cosmetice este categoria cu cel mai puțin trafic din studiul pe 2021.

Magazinele online analizate au ”cu 30% mai puțin trafic decât cele din următoarea categorie, care este Home” (n.r. - adică magazinele care vând produse pentru casă și decorațiuni interioare), remarcă autorii studiului.

Categoria este cea mai puțin matură digital dintre cele cinci categorii evaluate în studiul de anul acesta, pentru România (celelalte patru fiind electronice, cărți, dome&deco și fashion).

Citește pe StartupCafe.ro principalele constatări ale studiului InsightOut 2021, pentru România, categoria Fashion și vezi colecția completă a celor cinci studii grupate pe categorii de e-commerce