Desi au incheiat anul trecut pe plus in Romania, Nokia a ajuns la concluzia ca daca isi reloca activitatea, se pare in Republica Moldova, isi reduce costurile operationale cu salariile la jumatate", a declarat joi pentru HotNews.ro Marius Fecioru, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor. Potrivit acestuia, decizia Nokia a fost comunicata autoritatilor romane la inceputul acestei saptamani. Fabrica de la Jucu se inchide definitiv pana la sfarsitul acestui an, a anuntat joi Nokia intr-un comunicat oficial.

Stephen ElopFoto: Hotnews

UPDATE (ora 12.00): Stephen Elop, presedintele Nokia, a raspuns unei intrebari puse de HotNews.ro si a spus ca "productia care a inceput in Cluj va fi absorbita de fabricile din China si Asia, dar nu se pune problema relocarii in Republica Moldova".

Informatie de context: premierul Moldovei, Vlad Filat, a avut o intilnire in Finlanda cu conducerea companiei Nokia in 13 septembrie.

Grupul finlandez a anuntat joi ca inchiderea fabricii din Cluj, impreuna cu ajustarile din cadrul operatiunilor de distributie si livrare va insemna disponibilizarea a 2.200 de angajati. Nokia a mai spus ca va oferi angajatilor afectati de reducerile planificate "un program complex de sprijin".