Consiliul Judetean (CJ) Cluj a decis, joi, in sedinta, sa infiinteze o comisie care sa analizeze prevederile contractului cu Nokia, dupa ce compania finlandeza a anuntat ca inchide fabrica de la Jucu, si sa vada daca pot fi recuperate sumele alocate de partea romana, informeaza Agerpres. Conform declaratiilor facute de Valentin Cuibus, seful grupului consilierilor PSD din CJ Cluj, "se pare ca ar fi vorba de peste 20 de milioane de euro investiti de partea romana". Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a spus ca nou-infiintata comisie va veni cu o serie de propuneri, desi este sceptic ca partea romana isi va putea recupera investitia.

Seful grupului consilierilor PSD din CJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, pentru Agerpres, ca se pare ca ar fi vorba de peste 20 de milioane de euro investiti de partea romana.

  • ''Am decis infiintarea acestei comisii care trebuie sa vada in ce masura Nokia si-a indeplinit obligatiile pe care le avea conform contractului. Pe de alta parte, trebuie vazut in ce masura se va putea compensa o parte din suma care a fost investita de CJ, aici avand ca precedent situatia de la Bochum, Germania, pentru ca acolo ei au platit catre comunitatea locala o mare parte din bani in momentul plecarii. Trebuie vazut de asemenea in ce masura vom putea rezolva problema sociala a oamenilor impreuna cu Directia de Munca si cu societatile comerciale, pentru ca e vorba de 2.000 de oameni care isi vor pierde locul de munca'', a precizat Valentin Cuibus.

El a adaugat ca au fost sume alocate atat de CJ Cluj, cat si de catre Guvernul Romaniei ''pentru a-i atrage pe cei de la Nokia''.

De asemenea, el crede ca in spatele deciziei Nokia ''sunt si alte motive, poate economice, poate politice''.

La randul sau, presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a spus ca nou-infiintata comisie va veni cu o serie de propuneri, desi este sceptic ca partea romana isi va putea recupera investitia.

  • ''Aceasta comisie va face o analiza a respectarii contractului pe care CJ l-a incheiat cu Nokia si va veni cu propuneri in fata plenului pentru a vedea in ce masura exista posibilitatea de a actiona intr-o anumita forma sau care sunt din punctul nostru de vedere masurile pe care CJ trebuie sa le ia avand in vedere aceasta reziliere unilaterala din partea Nokia. (...) Deocamdata, contractul pe care il avem, conform vointei partilor de la acea vreme, din 2007, este confidential. In ceea ce ma priveste, doresc sa respectam aceasta clauza pana in momentul in care Nokia va solicita oficial aceasta reziliere. Dupa ce aceasta clauza nu va mai fi confidentiala, el va fi un contract public, cu conditia sa nu existe o clauza si dupa incetare'', a mentionat Tise.

Astazi, 29 septembrie, HotNews.ro a cerut din nou in mod oficial Consiliului Judetean Cluj descretizarea contractului cu Nokia.

Citeste si:Desecretizati contractul Nokia. Miza: cheltuielile de peste 30 milioane euro din banii contribuabililor romani