Cel mai nou smartphone produs de compania chineza Huawei, terminalul numit Honor pe care ruleaza sistemul de operare Android 2.3.5 Gingerbread al Google, va fi pus in vanzare in Romania la inceputul anului viitor la un pret de aproximativ 350-400 de euro, au anuntat luni reprezentantii Huawei Romania. Producatorul chinez si-a anuntat luna trecuta intentia de a deschide in tara, cel mai probabil in Bucuresti, un centru de suport global, in care vor fi circa 1.100 noi angajati pana in 2014. Centrul ar urma sa fie lansat undeva spre sfarsitul primului trimestru din 2012.

Huawei HonorFoto: Huawei

Terminalul are un procesor de 1,4 GHz, doua camere foto incorporate, una HDR de 8 megapixeli si o camera frontala de 2 megapixeli, are o grosime de 10,9 mm si o greutate de 140 grame. Conform informatiilor companiei, datorita bateriei de 1,900 MAh cu care este dotat, "Honor ofera cea mai lunga durata de viata a unei baterii pe segmentul smartphone-urilor cu ecran de 4-inch - astfel, utilizatorii pot vorbi si accesa functiile acestuia timp de aproximativ 3 zile (pentru o utilizare normala) cu o singura incarcare.

Huawei vrea sa deschida un centru de suport global in Romania, spre sfarsitul primului trimestru din 2012

In Romania, Huawei are in prezent circa 400 de angajati, iar luna trecuta si-a anuntat intentia de a deschide un centru de suport global in tara.

  • "Momentan avem o fabrica ce deserveste zona central europeana si nu numai, care este in Ungaria. Nu este o fabrica de productie, ci de asamblare. Pentru cerintele curente nu avem in plan dezvoltarea unei fabrici in Romania. Ce este in Ungaria este suficient in prezent, cel putin pentru Romania ca si nevoi", a precizat vineri pentru HotNews.ro Vlad Doicaru, director in cadrul Huawei Romania, intrebat daca se ia in calcul deschiderea unei fabrici de productie in Romania in perioada urmatoare.

Vlad Doicaru a mai spus pentru HotNews.ro ca noul centru de suport global va fi deschis in Romania spre sfarsitul primului trimestru al anului viitor, cel mai probabil tot in Bucuresti, unde activeaza in prezent firma.