12 primarii sunt inrolate in prezent in Sistemul National Electronic de Plata (ghiseul.ro), iar in sase luni de la lansarea acestuia prin acest sistem (sfarsitul lunii martie 2011) s-au efectuat peste 3.000 de tranzactii in valoare de 510.000 lei, informeaza site-ul de profil No-Cash.

Platile din Ghiseul.roFoto: No-Cash

Conform datelor din Ghiseul.ro, institutiile inrolate pana cum in sistem catre care cetatenii pot efectuta plata online a taxelor sunt: Primaria Sector 2 Bucuresti, Primaria sector 6 Bucuresti, Primaria Comunei Luncavita, Primaria Municipiului Brasov, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Drobeta Turnu-Severin, Primaria Municipiului Giurgiu, Primaria Municipiului Oradea, Primaria Municipiului Pitesti, Primaria Municipiului Ploiesti, Primaria Municipiului Zalau si Primaria Targu-Mures.

In lista institutiilor inrolate in acest sistem, dar catre care nu se pot inca efectua plati mai apare si Primaria Braila.

Surse apropiate procesului au declarat pentru No-Cash ca "interes exista, entuziasm mai putin, mai ales ca e destul de birocratica procedura - presupune citirea legii si descifrarea etapelor. In plus implica o colaborare intre cativa factori din primarie, responsabil IT, responsabil din directia de venituri, serviciul de achizitii si juristul pentru contractul cu banca. Apoi sunt generate relatii si rapoarte cu: banca acceptatoare, furnizorul solutiei soft locale, MCSI si STS".

Ghiseul.ro a fost lansat la sfarsitul lunii martie din acest an, dupa o intarziere de peste doua luni si cu mai putine primarii inrolate in sistem decat se anuntase initial. Platforma Ghiseul.ro a fost pusa la dispozitie gratuit de Asociatia Pentru Plati Electronice din Romania (APERO).

Pentru detalii despre acest sistem citeste si:VIDEO Prin Ghiseul.ro isi pot plati momentan taxele online doar locuitorii din Targu Mures si sectoarele 2 si 6 din Bucuresti