Ministrul Comunicatiilor s-a intalnit miercuri din nou cu o delegatie a chinezilor de la ZTE Corporation, care si-a exprimat interesul de a extinde investitiile in Romania, a anuntat miercuri ministerul Comunicatiilor. Contactat de HotNews.ro Lorian Vintila, directorul de strategie al ZTE Romania si participant la discutii a declarat ca ZTE a fost invitata saptamana viitoare la Jucu pentru analizarea posibilitatii unei investitii in locul ramas liber dupa plecarea Nokia. Fabrica de asamblare de telefoane inteligente dar si echipamente IPTV va avea pana intr-o suta de angajati, iar salariul net va incepe de la 1700 de lei, sustine Vintila.

Fabrica Nokia de la Jucu se inchideFoto: Reuters
  • "Ne-am intalnit astazi cu ministrul comunicatiilor, prilej cu care am fost invitati saptamana viitoare sa analizam posibilitatea unei investitii in locul Nokia de la Jucu. Nu am renuntat la Constanta dar saptamana viitoare in fruntea unei delegatii consistente vom merge la Jucu unde ne vom intalni atat cu autoritatile locale cat si cu oficialii MCSI. Este mai mult decat important sa luam in considerare si Jucu datorita infrastructurii telecom create si a nivelului de expertiza al oamenilor care au muncit anterior pentru Nokia", a declarat Lorina Vintila, directorul de strategie al ZTE Romania.

Intrebat daca ar exista prevederi contractuale cu Nokia care sa ridice probleme pentru o posibila investitie chineza la Jucu, acesta a precizat:

  • "Nu sunt elemente la ora actuala care sa ne impiedice investitia la Jucu. Atat va pot spune ca nu exista lucruri, articole care sa prioritizeze actiunea unui alt producator european sau de pe alt continent".

La intalnirea de miercuri de la Ministerul Comunicatiilor din partea chineza au participat: Jane Chen, Senior Vice Presedinte al ZTE Corporation, Tim Shi (Liang), Senior Account Manager, ZTE Romania si Lorian Ovidiu Vintila, director de strategie, ZTE Romania. Din partea autoritatilor romane a mai participat si secretarul de stat Marius Fecioru, potrivit informatiilor oficialilor ZTE.

Fabrica ZTE va avea pana la 100 de angajati/Salariul net va incepe de la 1700 lei

ZTE si-a anuntat intentia de a deschide in Romania o linie de asamblare de echipamente TV (IPTV) si de telefoane inteligente (smartphone-uri). Oficialul ZTE Romania sustine ca a comunicat anterior atat ministrului Economiei cat si celui al Comunicatiilor ca "salariul net in noua fabrica ZTE din Romania va incepe de la 1700 de lei".

  • "Vom angaja pana intr-o suta de oameni. Nu dezvoltam o linie de productie cu capacitate de milioane de terminale cum a facut Nokia. Suntem mai restransi pentru ca intram pe zona de smartphone, terminale care nu se vand ca telefoanele 2G si 3G din clasa entry-level ca sa te poti adresa catre mass-market. Preconizam ca in 2012 vom produce in noua fabrica din Romania undeva pana in 350.000-500.000 de terminale pentru piata romaneasca si tarile emergente. Ne vom concentra pe doua modele de smartphone Skate 4.3 si Blade 2", a mai spus Lorian Vintila.

Grupul finlandez Nokia a anuntat saptamana trecuta ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Procedurile de inchidere a fabricii vor fi derulate pana la sfarsitul anului, iar angajatii fabricii de la Jucu vor fi platiti pana in martie 2012.

Citeste si:EXCLUSIV Chinezii de la ZTE sunt interesati de linia de productie de la Jucu, dar asteapta o invitatie si desecretizarea contractului cu Nokia/Huawei vizeaza Bucuresti pentru centrul de suport tehnic