Este trist, Steve Jobs a fost genial si o sursa de inspiratie pentru oricine, iar plecarea sa va transforma toata industria pentru ca am pierdut un geniu, a declarat joi Jean-Francois Fallcher, directorul executiv al Orange Romania, referitor la incetarea din viata a fondatorului Apple. Orange a anuntat joi ca si-a imbunatatit reteaua astfel ca in prezent permite in premiera cea mai mare viteza de descarcare pentru internetul mobil din Romania - de pana la 43,2 Mbps, in Bucuresti, iar in toate statiile de metrou din Capitala ofera viteze la internet de pana la 21,6 Mbps.

Jean-Francois Fallacher, noul CEO al Orange RomaniaFoto: Orange Romania

Pentru a naviga la noua viteza de internet mobil, clientii trebuie sa fie in aria de acoperire 43,2 Mbps si sa foloseasca un modem compatibil. Pentru accesul la aceste viteze de pana la 43,2 Mbps, Orange are abonamentele cu trafic nelimitat Colibri 15 (cu primii 9 GB la viteze de pana la 43,2 Mbps) si Colibri 25 (cu primii 30 GB la viteze de pana la 43,2 Mbps).

  • "Ca lider de piata Orange anunta astazi o noua premiera in Romania care raspunde cererii crescute de internet mobil de mare viteza. Dupa lansarea HD Voice, sunt onorat sa anunt astazi o alta premiera - implementarea retelei de acoperire cu viteze de pana la 43,2Mbps in Bucuresti. Pentru utilizatori experienta va fi una mai rapida si mai simpla, fapt ce reconfirma angajamentul nostru de a imbunatati experienta digitala a clientilor", a declarat Jean-Francois Fallacher, CEO Orange Romania.

Compania si-a reafirmat planul de investitii anuntat in luna mai din acest an care prevede un buget de 500-600 de milioane de euro pana in 2015 in dezvoltarea retelei si imbunatatirea serviciilor pentru clienti. 110 milioane de euro sunt alocati pentru acest an, iar cea mai mare parte din aceasta suma a fost deja investita.

Jean-Francois Fallacher a anuntat dezvoltarea in acest an a retelei 3G a Orange in zonele rurale, asfel incat in prezent in Transilvania se pot oferi servicii de internet mobil la viteze de descarcare de pana la 14,4 Mbps.

  • "Reteaua 3G care permite viteze de pana la 14,4 Mbps este extinsa in prezent in localitatile rurale din Moldova, iar pana la mijlocul lui 2012 va exista acoperire la nivel national", a spus seful Orange Romania.

Compania a mai anuntat ca in prezent reteua permite internet mobil broadband la viteze de descarcare de pana la 21,6 Mbps in sapte orase din tara, iar pana in luna noiembrie va exista aceasta posibilitate in 20 de orase din tara. De asemenea in Bucuresti, in toate statiile de metrou reteaua a fost imbunatatita astfel incat sa permita viteze de transfer de date de pana la 21,6 Mbps.