Sony Ericsson a anuntat vineri in premiera ca incepand de anul viitor se va axa doar pe piata de telefoane inteligente (smartphone-uri). "Telefoanele inteligente bazate pe Android din gama Xperia reprezinta in prezent peste 80% din totalul vanzarilor noastre. Vom continua sa investim in piata telefoanelor inteligente si in 2012 intregul nostru portofoliu va contine doar smartphone-uri", a declarat Bert Nordberg, directorul executiv al Sony Ericsson. Anuntul are loc in contextul in care au aparut zvonuri ca Sony este in discutii pentru preluarea participatiei de 50% detinuta de producatorul suedez de echipamente telecom in cadrul Sony Ericsson, scrie Reuters.

Xperia activeFoto: Sony Ericsson

Sony Ericsson si-a prezentat vineri rezultatele financiare trimestriale. Compania a anuntat ca in trimestrul tri din acest an a inregistrat un profit inainte de taxe si impozite de 31 milioane de euro, in crestere fata de o estimare facuta de analisti Reuters care se asteptau la un profit de 27 de milioane de euro. In aceeasi perioada a anului trecut, Sony Ericsson inregistrase o pierdere de 42 de milioane de euro.

In trimestrul mentionat, Sony Ericsson a vandut 9,5 milioane de telefoane, peste asteptarile analistilor care indicau vanzarea a 8,8 milioane unitati in perioada mentionata.

In comunicatul oficial, Sony Ericsson estimeaza ca pe piata telefoanelor inteligente dotate cu sistem de operare Android detine o cota de piata de circa 12% din punct de vedere al unitatilor vandute si de 11% tinand cont de valoarea vanzarilor.